Securıtek sahibi Bülent Perut yaptığı bir açıklamada en önemli sorun düşük ücret peki sizin şirketinizde çalışanlar ?

Securıtek  sahibi Bülent Perut yaptığı bir açıklamada en önemli sorun düşük ücret peki sizin şirketinizde çalışanlar ?
  • 06 Nisan 2015, Pazartesi 6:56

Securıteksahibi Bülent Perut yaptığı bir açıklamada en önemli sorun düşük ücret ve yetersiz eğitim olduğunu beyan etmiş sayın Perut diyorum sizin şirketinizde çalışan özel güvenlik görevlileri 2 ay maaş alamıyorlar haksız işten atılmalar var fazla mesai vermiyorsunuz özel güvenlik görevlilerin sgk asgari ücret üzerinden gösteriliyor önce kendinize bakan olayların bu seviye gelmesini sebebi şirketlerin yaptıkları kanunsuz ve öggleri köle gibi davranması dır ayrıca sürekli isim değiştirmek ve vergide kaçırmak için çok sayıda şirket kurmaktır bun yapanları iyi bilmekteyiz saygılarımla duyurulur

İşte açıklama bir kısmı

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORLAR

Kaç saat eğitim veriliyor? Maksimum 120 saat, 90 saat de var. Bu eğitimi alan güvenlikçi oluyor ama bu yeterli değil. Asgari ücretle mi çalışıyorlar? İstanbul'da birçok kurumda asgari ücret şartlarında çalışan özel güvenlik var. Özel güvenlik personeli az para aldığı için ek işler de yapabiliyor. Bu da kendi mesleklerini yaparken motivasyon eksikliği ve enerji kaybı yaratıyor. Maaşların düzeltilmesi gerekir. Maaşları siz vermiyor musunuz?

Kamu alanında hizmet veren firmalar özel güvenlik çalışanlarına şartname üzerinden ödeme yapıyor. Orada asgari ücret yazıyorsa firma da bunu ödüyor. Türkiye'de mantar gibi şirketler mi türedi?

Serbest piyasa ekonomisi var ama sektörün belli kuralları vardır Bu standartlara ulaşamayan herkes sektörden çekilecektir. Branşlaşma nasıl olacak?

Dünyada özel güvenlik sektöründe knowhow üreten ve hizmet ihracı yapan işadamları tarafından TİP uzmanlığına göre ayrılıyor. Ciddi şekilde hizmet ihracı yapan şirketler var. Kamu, branşlaşmayı teşvik ederse bu iş hızla olur. Kamunun, ihalelerinde fiyat dışı unsurları da dikkate alması lazım ve uzmanlaşma, kalite ve eğitimi dikkate alan şartnamelere ihtiyacı olsun.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık