Ramazan hangi gün, ilk oruç ne zaman tutulacak? İlk sahur hangi gün, ilk iftar saat kaçta

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 dini günler takvimini yayınladı. Birçok insan ise Ramazan ayının ne zaman başlayacağını araştırıyor.

Ramazan hangi gün, ilk oruç ne zaman tutulacak? İlk sahur hangi gün, ilk iftar saat kaçta
  • 10 Nisan 2021, Cumartesi 23:25

Mübarek üç aylardan birisi olan Ramazan ayında birçok Müslüman ibadet ediyor. Ramazan, Hicri takvime göre 9. ay ve İslam dininin inancına göre Hz. Muhammed'e Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya ve Teravih Salat'ına başlanılan aydı. Ramazan ayında oruç tutmak İslam'ın beş şartından birindir. Peki ama bu yıl ramazan hangi gün? Ramazan ayı hangi gün başlıyor? İlk oruç hangi gün tutulacak ve ilk sahur iftar saatleri belli oldu mu?

Diyanet tarafından 2021 yılı dini günler takvimi yayınlandı ve bu takvime göre üç aylarda başlamış oldu. Birçok insan Ramazan ayının hangi gün olduğunu merak ediyor. Bu yıl ramazan Ayı Nisan ayına denk gelmektedir. Ramazan'da birçok insan ilk orucun hangi gün tutulacağını, hangi gece sahur vakti yapılacağını araştırıyor. Birçok Müslüman Ramazan ayında oruç tutarak ibadet ediyor. Bunun için de sahur ve iftar vakitlerini araştırıyor. Peki ama 2021 yılında ilk oruç hangi gün ne zaman tutulacak ve sahur vakitleri...

2021 Ramazan ne zaman, hangi gün ilk oruç tutulacak?

2021 Yılı Ramazan ayı 13 Nisan 2021 Salı günü başlayacak. İlk oruç 13 Nisan'da tutulacak. 2021 ilk kandil gecesi 18 Şubat 2021 Perşembe gecesi idrak edilecek olan Regaib Kandili. 10 Mart 2021 Çarşamba gecesi ise Miraç Kandili idrak edilecek. 27 Mart 2021 Cumartesi gecesi ise Berat Kandili idrak edilecek. Ramazan ayı 12 Mayıs Çarşamba günü bitecek. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık