PKK'nın 'turizme darbe' planına tedbir!

PKK, özellikle Avrupa ülkelerinde Türkiyeye gitmeyin kampanyası başlatırken Ankara, örgütün bu propagandasına karşı bir dizi tedbir aldı.

PKK'nın 'turizme darbe' planına tedbir!
  • 03 Mayıs 2016, Salı 0:32

Rusya ile yaşanan kriz ve son dönemde artan terör eylemleri sebebiyle Türk turizminde yaşanan olumsuzlukları fırsat gören PKK’nın özellikle Avrupa ülkelerinde başlattığı ‘Türkiye’ye gitmeyin’ kampanyasına karşı bir dizi önlem alındı. Yabancı ülkelerdeki büyükelçiliklerimiz aracılığı ile PKK’nın turizm konusunda kara propaganda yaptığına dair bilgi ve dökümanların Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ulaşmasından sonra jet hızıyla düğmeye basıldı. Bakanlığa ulaşan belgelerde PKK’nın, Avrupa ülkelerinde yaptığı anti-kampanyaya ait tüm veriler yer alıyor. Belgelerde, PKK’nın, Leiden’da yer alan Fahri Konsolosluğun kapısına stickerlar yapıştırıldığı, bu stickerlarda; “Türkiye’ye seyahat etmeyin (geen vakantie in Turkije) Kürtlere karşı savaşı durdurun (stop de oorlog tegen de Koerden )” gibi ibarelere yer verildiği tespit edildi.

Terör örgütünün; Polonya, İtalya, Fransa ve Almanya’da artan bu eylemleri üzerine bakanlık 160 ülkedeki Türk elçiliklerini harekete geçirdi. Kara propagandanın yapıldığı ülkelerin yetkilileri temas kurularak, bu eylemlere izin verilmemesi için girişimde bulunuldu. Bakanlık yetkilileri yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Bu örgütler gösteri, yürüyüş ve eylemler için bulundukları şehrin belediyesinden izin alıyorlar. Bu izinleri engellemek için girişimde bulunuyoruz. Aynı şekilde fuarlardaki eylemleri engelleme girişimlerimiz oluyor. İtalya ve Fransa’da müşavirliklerimize yaptıkları saldırıdan sonra mahkemeye başvurduk. Ayrıca kültür ve turizm müşavirliklerimi aracılığıyla, elçiliklerimin bulunduğu ülke vatandaşlarına terör örgütü konusunda bilgi ve bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Ayrıca Türk turizmi konusunda halkla ilişkiler ve PR çalışmaları artırıldı.”

KAMPANYA BAŞLATILDI

Travertenleriyle ünlü Pamukkale, düşen turist sayısına çözüm arıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale Ören Yeri’ne geçtiğimiz yıllarda 1 milyonu aşkın turist gelirken, 2015 yılında bu sayı düştü. Türkiye’de ve sınır ülkelerinde yaşanan terör olaylarının etkisi ile birçok acente Pamukkale turlarını iptal ederken, geçmiş senelerde günde 10 bin kişinin yürüdüğü Pamukkale’nin beyaz travertenlerinde bu sayı yarı yarıya azaldı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, turizmciler olarak alternatif pazarlara yöneldiklerini belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu konuda yoğun çaba harcıyor. Yaşanan sıkıntıları aşmak için bizler de kampanyalar yapıyoruz. Bölgemizdeki 10 tane termal otelle Türkiye’ye örnek olacak bir kampanya başlattık. 99 TL’den başlayan fiyatlarla yerli misafirlere kapımızı açtık” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık