Öztürk ve Huduti gözaltına alındı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, eski Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Akın Öztürk gözaltına alındı.

Öztürk ve Huduti gözaltına alındı
  • 18 Temmuz 2016, Pazartesi 13:12

Eski Hava kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Ankara Kazan İlçesi'ndeki Akıncı 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gözaltına alındı. Burada bulunan diğer askerlerin de silahlarını bırakarak teslim oldukları öğrenildi.

2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti gözaltında

MALATYA'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Ongun gözaltına alındı. Dün gece başlayan ve bugün saat 10.30 sıralarına kadar silah seslerinin geldiği 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nı tankla delip girmeye çalışan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, polisin açtığı ateş sonucu başından ağır yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından, 2. Ordu Komutanlığı'nda da en üst düzeyde gözaltılar oldu. Operasyonda, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgenerel Avni Ongun'un yanı sıra, 2'si Tuğgeneral, 4'ü asker 10 kişi gözaltına alındı. Polisler, 2'nci Ordu Komutanlığı’na girerek, bu kişileri gözaltına aldı. Orgeneral Adem Huduti ile Tümgeneral Avni Ongun'un sorgulanmak üzere nereye götürüldüğü açıklanmadı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, sabah saatlerinde, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile darbe girişimini bastırmak için ortak çalıştıklarını açıklamıştı.

DARBE GİRİŞİMCİSİ YARBAY AĞIR YARALI

Dün gece geç saatlerde, başka bir kışladan tankla 2'nci Ordu Komutanlığı önüne gelen Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, duvarı delmek istedi. Bu sırada tank stop etti. Bunun üzerine, karargaha girmek için yaya olarak koşmaya başlayan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak'a polisler uzun namlulu silahlarla ateş etti. Başından ağır yaralanan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Kurmay Yarbay Üçbudak'ın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

TESLİM OLDULAR

2'nci Ordu Komutanlığı Karargahı'nda darbe girişiminde bulunan 200’e yakın asker, bugün sabah saat 10.30 sıralarına kadar direndi. Sattlerce süren silah seslerinin ardından, 200'e yakın asker, başka kışlalardan gelen askerlere teslim oldu.

Karargahta, görüşmelerin ardından, darbeci askerler, kollarında kırmızı- beyaz şeritler bulunan diğer askerlere teslim oldu.

'SUYA ZEHİR KATTILAR' İDDASI

Bu arada bazı kişiler, Malatya’da, içme suyu şebekesine zehir katıldığını yaydı. Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, söylentileri yalanladı. İçme suyunun temiz olduğunu, endişeye gerek olmadığını söylediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık