Özel güvenlikten Hayvan mı diyelim sana?

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü üyesi trans öğrenci özel güvenlik tarafından hakarete maruz kaldı. Kendisine "beyefendi" diye hitap edilmesini kabul etmeyen öğrenciye özel güvenlik "Ne diyelim sizlere? Hayvan mı diyelim?" sözleriyle karşılık verdi.

Özel güvenlikten  Hayvan mı diyelim sana?
  • 16 Ocak 2016, Cumartesi 22:56

Sol'da yer alan habere göre ;Üniversite girişinde özel güvenliğin "Beyefendi kimliğini gösterir misiniz?" sorusuyla karşılaşan trans öğrenci, kimlik göstermeden kampüse girdi. Özel güvenliğin kendisine "beyefendi" diye seslenmesini ve kimlik gösterme dayatmasını kabul etmeyen öğrenciyle tartışan özel güvenlik transları kastederek "Ne diyeceğiz biz size, hayvan mısınız? Hayvan mı diyelim?" sözleriyle hakaret etti.

Olayın yaşanmasından kısa bir süre sonra trans öğrenci hakkında "güvenlik görevlilerine üniversiteye giriş çıkışta kimlik göstermeme" ve "güvenlik görevlileriyle tartışma" gerekçeleriyle üniversite yönetimi tarafından disiplin soruşturması açıldı.

Boğaziçi Üniversitesi LGBT Çalışmaları Kulübü'nün konuya dair yapılan açıklamasında, "Boğaziçi Üniversitesi, uygulamayı bu haliyle yürürlüğe koyarak bir güvenlik ilüzyonu yaratmaktadır. Ancak gerçekte bu, biz LGBT öğrenciler için hayatı katlanılmaz kılan ikili cinsiyetçiliğin bir uzantısından öte değildir. Biz bu ilüzyonda yokuz!" sözlerine yer verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık