Özel Güvenlik Sektörü Çalışan Hakları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte ele alındı.

Özel Güvenlik Sektörü Çalışan Hakları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte ele alındı.
  • 25 Ekim 2014, Cumartesi 20:08

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile GÜSOD (Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği) "un birlikte düzenlediği "Özel Güvenlik Sektörü'nde Çalışan Hakları Çalıştayı" 21 Ekim 2014 tarihinde Ankara Bilkent Otel'de yapıldı.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Teftiş Kurulu, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanlığı, SGK İşveren Sigorta Prim Daire Başkanlığı ve GÜSOD'dan katılımcıların yer aldığı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Cem Kılıç üstlendi.

Panelde GÜSOD Başkanı Murat Kösereisoğlu ve Başkan Yardımcısı Levent Güler, sektörün ve sektör çalışanlarının sıkıntılarını ilgili kurum temsilcileriyle paylaştılar. Aksiyon alınması için ön görüşmeler gerçekleştirdiler.

Panelde Özel Güvenlik Sektörü'nün içinde bulunduğu durum ele alınarak, çalışma koşulları, mevzuatlar ve çalışan hakları tartışılarak, çözümler arandı. Mesai saatleri, ücret yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği ve çalışana tanınan hakların genişletilmesi yönünde öneriler sunuldu.

Çalıştayı değerlendiren GÜSOD Başkanı Murat Kösereisoğlu, "Ülkemizde 1600'ün üzerinden büyüklü küçüklü güvenlik firması bulunuyor ve firmalarda yaklaşık 270.845 güvenlik görevlisi aktif olarak görev yapıyor. Bu da istihdam sayısına göre % 16 lık büyümeye tekabül ediyor. Bu büyüme hızıyla çok yakın bir gelecekte güvenlik görevlisi istihdam açısından Avrupa lideri olacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Sektörde nitelik kadar nicelik te önemli. Hem çalışanlarımızın şartlarının iyileştirilmesi hem de çalışanlarının kalifikasyonunun arttırılması için dernek olarak gerekli aksiyonları alıyoruz. Bu konuda Bakanlığın, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanlığı'nın ve SGK'nın olumlu yaklaşımı bizim için çok önemli" dedi.

Sektör temsilcilerinin sektör çalışanlarını temsil ederek çözümler bulmak adına Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte düzenlenen çalıştay ile, kamu güvenliğini tamamlayıcı bir yaklaşımla ortak payda da yeni bir vizyonun ortaya konulması adına güçlü bir adım atıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık