Özel güvenlik kimlik ilişkin düzenleme ve geçici kimlik uygulaması

Özel Güvenlik Görevlileri Önemli Değişiklikler Yapıldı Tüm güvenlik görevlilerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada kimlik yenileme, geçerlilik süreleri ile geçici kimlik uygulamasında bazı değişikliklerin yapıldığına yer verildi.

Özel güvenlik kimlik ilişkin düzenleme ve geçici kimlik uygulaması
  • 17 Aralık 2019, Salı 16:46

İçişleri Bakanlığının emir yazısı ile Özel Güvenlik Kimlik Geçerlilik Süreleri ve Yenileme Müracaatlarına İlişkin Düzenleme ve Geçici Kimlik Uygulaması, hayata geçmiştir.

Yapılan Düzenleme;

5 yılda bir alınması gereken yenilenme eğitimlerinin; kimlik kartının geçerlilik süresinin dolmasından bir yıl önce hak kaybına uğramadan alınmasına imkan sağlandı.

Böylece getirilen uygulama ile yeni kimliğin geçerlilik süresi, mevcut kimliğin geçerlilik süresinin üerine 5 yıl eklemek suretiyle hesaplanacaktır.

Kimlik kartları için yapılan müracaatlarla kimliğin basılıp ulaşılmasına kadar geçen sürede mağduriyetlerin önlenmesi için: Çalışan özel güvenlik görevlilerinin çalışmasına devam edebilmesi için yenileme eğitimini zamanında alanlara müracaatlarını yaptıklarında; İlk defa çalışmaya başlayacak olanlar iş başvurusu yapabilmesi için güvenlik soruşturması bittiğinde müracaat ettikleri valiliklerden geçici kimlik kartı verileceği düzenlenmesi getirildi.

Kimliklerin kaybolması veya yıpranması gibi durumlarda değiştirme taleplerinin beklemeksizin getirilmesinin önü açıldı.

 

                                         ÖZEL GÜVENLİK HAKLARI 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık