ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ Mükerrer oy kullandı, 8 ay cezaevinde yatacak

Mükerrer oy kullandı, 8 ay cezaevinde yatacak Ekinözü ilçesinde 2011 Genel seçimlerinde mükerrer oy kullandığı gerekçesi ile hapis cezasına çarptırılan vatandaş, 8 ay hapis yatacak. Ekinözü ilçesinde 2011 Genel seçimlerinde mükerrer oy kullandığı gerekçesi ile hapis cezasına çarptırılan vatandaş, 8 ay hapis yatacak.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ Mükerrer oy kullandı, 8 ay cezaevinde yatacak
  • 06 Haziran 2015, Cumartesi 19:59

Ekinözü ilçesinde yaşayan Özel Güvenlik Görevlisi Mükremin K.’nın 2011 yılındaki genel seçimlerde iki farklı sandıkta oy kullandığı belirlendi. Mükerrer oy kullanan Mükremin K. hakkında dava açılırken dava sonunda vatandaşın 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Öztürk Mahallesinde yaşayan Elbistan Termik santralinde özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan Mükremin K. 2011 Genel seçimlerinde ilk önce sandığının bulunduğu Öztürk Mahallesi’ndeki Yunus Emre Ortaokulu’nda, daha sonra ise Maarif Mahallesi’nde oy veren Mükremin K. genel seçimlerde ilk kez sandık başına giderek oy kullandı.

Seçimlerde iki ayrı yerde oy kullandığı tespit edilen Mükremin K. hakkında tutanak tutulurken savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Elbistan’da tutuksuz olarak yargılanan Mükremin K.’nın cezası Yargıtay tarafından da onaylandı. Mükerrer oy kullanan ve Yargıtay’ca cezası onaylanan vatandaş, cezasını çekmek üzere Elbistan E Tip Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. Mükremin K. cezaevinde 8 ay yattıktan sonra tahliye edilecek.

Oyunuzun geçerli sayılabilmesi için bunlara dikkat edin!

Oy verme günü sandık başına gelen seçmenler, sandık kurulu önüne kurul başkanı tarafından sıra ile birer birer alınırlar. Gebeler, hastalar ve engelliler sıra ile bekletilmeden oylarını verirler. Sandıkta görevlendirilen güvenlik görevlileri ve yaşlıların da bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.

Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz.

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğinin ibraz edilmesi şarttır. Ceza infaz kurumlarında tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için, cezaevi idaresince verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer.

Görevli üye tarafından seçmenin adı sandık seçmen listesinde bulunduktan sonra, seçmene oy kull

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık