Özel Güvenlik görevlisi kendini polis zannetti görüntülemek isteyen basına sert müdahale

Özel Güvenlik görevlisi kendini polis zannetti görüntülemek isteyen basına sert müdahale
  • 30 Aralık 2014, Salı 19:53

Güvenlik kendini polis zannetti

Başbuğ'u görüntülemek isteyen basına sert müdahale

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon'da kumpas kurulduğu iddialarına ilişkin soruşturmada ifade vermek için adliyeye geldi. Başbuğ'u görüntülemek isteyen basın mensuplarına güvenlik görevlileri engel olmaya çalıştı. Çok sayıda güvenlikçi, zor kullanarak Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin görüntü almasını engelledi.

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan İlker Başbuğ, müşteki olarak ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Protokol kapısından adliyeye giriş yapan Başbuğ'un Başsavcı Hadi Salihoğlu'na nezaket ziyareti de gerçekleştireceği öğrenildi. Daha sonra savcı Mesut Erdinç Bayhan'a ifade verecek olan Başbuğ'un adliyede bulunan HSYK müfettişlerine de ifade vereceği belirtildi.

Başbuğ'un adliyeye girişi sırasında adliyenin özel güvenlik görevlileri basın mensuplarına engel olmaya çalıştı. Gerek şemsiyelerle basın mensuplarını perdelemeye çalışan güvenlikçiler basın mensuplarına fiziki müdahalede bulunarak görüntü almalarına engel olmaya çalıştı. Kısa süreli engellemenin ardından diğer ajansların görüntü almasına mani olunmadı. Ancak, Cihan muhabirini 3-4 güvenlikçi yaka paça engelledi. Görüntü çektirmemeleri yönünde talimat bulunduğunu söyleyen güvenlikçilere talimatı göstermeleri istendi. Bunun üzerine güvenlikçiler sözlü talimat bulunduğunu savundu.

Adliyede görevli basın mensupları daha önce Başsavcı Hadi Salihoğlu da dahil bir çok kez protokol kapısı önünde görüntü çekmiş ve haber yapmıştı.

BASIN KONSEYİ KINADI

Basın Konseyi, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un adliyeye gelişi sırasında özel güvenlik görevlilerinin basın mensuplarını tartaklayarak görüntü almalarının engellenmesini kınadı. Konsey, "Gazetecilerin haber alma haklarının ihlal edilmesi, demokrasiyle bağdaşmayan bir tavırdır ve giderek yaygınlaşmaktadır." uyarısında bulundu.

Konsey'den yapılan açıklamada, "Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne gelişi sırasında, özel güvenlik görevlilerinin görüntü alan gazetecileri engellemeye çalışmalarını kınıyoruz. Gazetecilerin, kamu adına haber alma haklarının ihlal edilmesi, defalarca tekrarladığımız gibi demokrasiyle bağdaşmayan bir tavırdır ve giderek yaygınlaşmaktadır. Tüm yetkililerden, bu duruma artık bir son verilmesini talep ediyoruz." denildi.

http://video.zaman.com.tr/guvenlik-kendini-polis-zannetti_JXAWQIyS.html

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık