Özel Güvenlik Görevlisi 5 Yıl Hapis Ceza Çarptırıldı

Özel Güvenlik Görevlisi 5 Yıl Hapis Ceza Çarptırıldı
  • 15 Ocak 2015, Perşembe 8:47

İstanbul Esenyurt'ta yaşayan Mehmet Ali Ünal, eşi Asiye Ünal’ın arkadaşı olarak evlerinde kalan özel güvenlik görevlisi Aysel Ç.’ye, eşinin işyerinde olmasını fırsat bilerek cinsel saldırıda bulundu. Aysel Ç., arkadaşı Asiye Ünal’ı aradı, ancak saldırganın müdahalesiyle telefon yere düştü. Açık kalan telefondan arkadaşının bağırışlarını duyan Asiye Ünal, polisi arayarak eşini yakalattı. Tutuklanan Mehmet Ali Ünal, ilk duruşmada "Cinsel saldırı" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinsel taciz davasının ilk duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Ali Ünal, mağdur Aysel Ç., ile tarafların avukatları katıldı. Tutuklu sanık Mehmet Ali Ünal sorgusunda, olayla ilgili soruşturma aşamasında ifade verdiğini, ayrıca cezaevinden yazılı savunma dilekçesini de gönderdiğini hatırlatarak "Cinsel saldırı" suçunu işlemediğini belirtti. Suçlamaları kabul etmeyen Ünal, beraatini istedi.

MAĞDUR OLAYI ANLATTI

Müşteki Aysel Ç., ifadesinde, Bolu’da yaşadığını, çalışmak için geldiği İstanbul’da bir otelde özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirtti. Sanık Mehmet Ali Ünal’ın eşi ile aynı işyerinde çalıştıklarını kaydeden Aysel Ç., "Asiye Ünal’ın evinde kiracı olarak kalmaya başladım. Önce bir hafta kadar yanlarında kaldım. Olay gecesi, Asiye Ünal gece vardiyasina gitti. Gece saat 01:30 civarında sanık Mehmet Ali Ünal eve geldi. Ben de oruç tutuyordum, bir şeyler atıştırmak için yani sahur için mutfağa gittim. O arada yemek hazırladım. Yemeğimi yerken sanık geldi, beraber yemek yedik. Odama çekildim. 10 dakika kadar sonra Mehmet odama geldi. Elinde mavi bir şort vardı. ’Bunu giyeceksin’ diye bana söyleyerek şortu uzattı. Ben de ’ne yapıyorsun burada ne işin var’ dedim. Bunun üzerine beni yatağa itti, sol eliyle bana tokat vurdu” dedi.

Aysel Ç. İfadesini şöyle sürdürdü:

”Sanık, kendi üzerindeki elbiseleri çıkarttı. Beni itince ben yatağa geri düştüm. Beni öpmeye çalışıyordu. Ben sürekli ağlıyordum. Bana tecavüz etmeye çalıştı. Odadan çıkartmaya çalıştım. Ondan sonra evin adresini bilmediğim için polisi arayamazdım. Yastığın altındaki telefon aklıma geldi. Son aranan numara Asiye olduğu için onu aradım. O sırada Mehmet eliyle telefonu attı ancak telefon kapanmamış Asiye telefonu açmış, telefonda Asiye benim bağırışlarımı dinlemiş. Eve polisi Asiye Ünal, yönlendirmiş. Ondan sonra telefonu görünce sanık tedirgin oldu. Ben elimi yüzümü yıkayım falan dedim. Odadan sanığı çıkardım ve hemen kapıyı kilitledim. Hemen telefonumu aldım Asiye ile konuştum.”

Aysel Ç., olaylar yatıştıktan sonra Asiye Ünal ile telefonda konuştuğu sırada sanığın kapıyı yumruklamaya başladığını ve kapının önünde söylediklerini ses kaydına aldığını, 10 dakika kadar sonra kapının çaldığını ve polislerin geldiğini söyledi.

ASİYE ÜNAL: AYSEL ‘YAPMA’ DİYE BAĞIRIYORDU

Duruşmada tanık olarak dinlenen Asiye Ünal da olayı görmediğini, sanığın eşi olduğunu, olay gecesi çalıştığını, telefonunun çaldığını, telefonda Aysel’in ”yapma” diye bağırdığını duyduğunu ve bu sebeple polisi aradığını belirtti. İşten izin aldığını ve evlerinde kalan misafirlerinin başının dertte olduğunu düşündüğünü anlatan Ünal, ”Aysel telefonu kapattıktan hemen sonra eşimi telefon ile aradım. Ama cevap vermedi. 5 dakika sonra kendisi beni aradı, o sırada zaten ben taksideydim ve eve gidiyordum. Eşime ’ne oldu’ diye sordum ve ’bir şey yok’ diye konuştu. Eve vardığımda eşimin yanında polisler vardı. Aysel’in yanında da bir polis memuru vardı. Daha doğrusu kapının önünde bekliyordu Aysel içeride üzerini değiştiriyordu ve ağlıyordu. Bir şey sormadım. Sanık eşim ile konuşmama polis müsaade etmedi. Daha sonrasında karakola gittik” dedi.

MAHKEME 5 YIL CEZA VERİP TAHLİYE ETTİ

Esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Habib Hüdai Yalçıntaş, sanığın eyleminden dolayı "Cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan sanık Mehmet Ali Ünal, ”Adalet mülkün temelidir, karar da sizlerindir” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Ali Ünal’ın ”cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cinsel saldırı suçunun teşebbüste kaldığına dikkat çeken mahkeme, cezayı 6 yıla indirdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak cezayı 5 yıla indiren mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak sanığın tahliyesine karar verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık