Özel Güvenlik Görevlilerine Kadro Tahsisi geliyor Yasa TBMM SUNLDU

​2015 yılı başında AK Parti milletvekilleri yeni bir torba kanun teklifi verdi. Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'ler ve özellikle de taşeron işçilerin gözü bu yeni torba yasaya çevrildi. Yeni torba yasada emeklilikte yaş sorunu olanlara yönelik bir düzenleme var mı? Taşerona kadro verilecek mi? Yeni torba yasa da hangi konular var.

 Özel Güvenlik Görevlilerine Kadro Tahsisi geliyor Yasa TBMM SUNLDU
  • 20 Ocak 2015, Salı 19:45

2015 yılı başında AK Parti milletvekilleri yeni bir torba kanun teklifi verdi. Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'ler ve özellikle de taşeron işçilerin gözü bu yeni torba yasaya çevrildi. Yeni torba yasada emeklilikte yaş sorunu olanlara yönelik bir düzenleme var mı? Taşerona kadro verilecek mi? Yeni torba yasa da hangi konular var.

2015 de çıkacak torba yasada neler var? Yeni torba kanun "Orman Kanunu, Köy Kanunu, Avukatlık Kanunu, Tarım Reformu Kanunlarında" bazı değişiklikleri kapsıyor. İşte TBMM Başkanlığı'na sunulan ve kamuoyunda TORBA YASA olarak bilinen kanun teklifinin detayları...

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın imzası ile TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifi ile "Orman Kanunu, Köy Kanunu, Avukatlık Kanunu, Tarım Reformu Kanunlarında" değişiklik öngörülüyor.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE KADRO TAHSİSİ

Torba teklifle; Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanununda da değişiklik yapılıyor. Özel güvenlik görevlilerine kadro tahsisi öngören düzenleme ile; özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler ile özel güvenlik şirketlerinde, alarm izleme merkezlerinde ve özel güvenlik eğitimi verecek kurumlarda kurucu veya yönetici olarak çalışacaklar hakkında valilikçe güvenlik soruşturması yapılacak. Soruşturma sonucu olumlu olanlara, özel güvenlik temel eğitimini başarıyla bitirmiş olmak şartıyla, valilikçe 5 yıl süreli çalışma izni verilecek. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması her 5 yılda bir yenilenecek.Çalışma izninin yenilenebilmesi için, güvenlik soruşturmasının olumlu olması ve özel güvenlik yenileme eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması zorunluluğu da kaldırılıyor.

Yapılan değişiklikle; Yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olanlar ile fakülte veya meslek yüksekokullarının güvenlikle ilgili bölümlerinden mezun olanlarda silah eğitimi dışında özel güvenlik temel eğitimi şartı aranmayacak. Mevcut düzenlemede, mezun olduktan sonra 5 yıl süreyle bu şartın aranmayacağı hüküm altındaydı.

Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

TBMM

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kadrolarında bulunan personelden, Başkanlık tarafından yapılacak sözlü sınavda başarılı olanlar, Yükseköğretim Kurulu Uzmanı ve Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı olarak atanabilecek. Kadro sayısı yüzde 15'ini geçmeyecek.

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl'ün imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan teklif, Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngörüyor.

Buna göre, ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek.

Türk Hava Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve resmi darülaceze kurumları ile Darüşafaka Cemiyeti ve Yeşilay Derneği'ne ait iktisadi işletmelerin, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamına giren gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu Uzmanı olabilmek için, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kadrolarında bulunan personelden, Başkanlık tarafından yapılacak sözlü sınavda başarılı olanlar, Yükseköğretim Kurulu Uzmanı ve Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı olarak atanabilecek. Kadro sayısı yüzde 15'ini geçmeyecek ve atamalarda başarı sıralaması dikkate alınacak. Başkanlık kadrolarında 10 yıldan az hizmeti bulunanlar Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı kadrolarına, 10 yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar, tezleri başarılı bulunmaları kaydıyla, Yükseköğretim Kurulu Uzmanı kadrolarına atanabilecek.

İGDAŞ'ın hisselerinin özelleştirilmesi

Teklifle Doğal Gaz Piyasası Kanununa da geçici madde eklenerek, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (İGDAŞ) özelleştirilmesinde düzenleme yapılıyor.

İGDAŞ'ın hisselerinin özelleştirilmesine dair hisse satış sözleşmesinin imza tarihinden itibaren on yıl boyunca sistem kullanım bedeli (birim hizmet ve amortisman bedeli) 0,062378 ABD Dolar/m3 karşılığı TL, sistem kullanım bedeli (taşıma bedeli) 0,01480 ABD Dolar/m3 karşılığı TL olarak uygulanacak.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte İGDAŞ'ın ve BOTAŞ'ın karşılıklı gecikme zammı, taşıma bedeli alacakları, bunların tüm ferileri ve cezaları silinecek. Bunlara ilişkin yargıya intikal etmiş veya etmemiş tüm ihtilaflar karşılıklı olarak sona erecek. Gecikme zammı ve taşıma bedeli alacakları ve bunların tüm ferileri ve cezaları bütçenin gelir ve gider hesapları ile ilişkilendirilmeksizin terkin edilecek.

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen yasa teklifiyle, Hazine'ye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a geçici madde ekleniyor.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler ile mülkiyeti Hazineye, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde Türkiye Kızılay Derneği ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti lehine bedelli olarak tesis edilen irtifak hakları veya kullanma izinleri ya da kiralama işlemleri, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde talep edilmesi halinde, hasılat payı alınmaksızın 49 yıl süreli bedelsiz irtifak hakkına veya kullanma iznine dönüştürülecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık