Özel güvenlik görevlileri sendikacıları dışarıya çıkartı asın onlar içinde hak istiyorlardı

Promosyon ihalesinin kapalı olmasını protesto eden Eğitim Sen Şube yöneticileri, özel güvenlik birimleri tarafından yaka paça salondan dışarı çıkartıldı.

Özel güvenlik görevlileri sendikacıları dışarıya çıkartı asın onlar içinde hak istiyorlardı
  • 18 Ekim 2023, Çarşamba 20:36

Kocaeli Üniversitesi’nde çalışan 5 bin 650 personeli ilgilendiren promosyon ihalesi karıştı. İhalenin kapalı yapılacak olmasına sendikacılar tepki gösterdi. Eğitim Sen Kocaeli şubesi yöneticileri, kararı protesto etmek üzere toplantı salonu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İhalenin kapalı kapılar ardında yapıldığını belirten Eğitim Sen Kocaeli Şube Sekreteri Ömer Furkan Özdemir açıklamasında, “Çalışanların katılımına kapalı olduğu ilan edilen, oysa hukuksuz olan bu kararı protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından ihalenin yapıldığı salona girmek isteyen sendika yöneticileri, üniversitenin özel güvenlik birimi tarafından engellendi. Salona alınan Eğitim Sen yöneticileri, özel güvenlik birimleri tarafından yaka paça arka kapıdan çıkarıldı. Eğitim Sen Kocaeli Şube Sekreteri Ömer Furkan Özdemir, özel güvenlik birimleri tarafından darp edildiğini belirterek hukuk önünde hesap soracaklarını ifade etti.

Salonun önünde açıklama yapan Özdemir, Ercüment Çiftçi tarafından salona davet edildiklerini belirterek “Israrlarımız sonucu gerçekleşen bu davetle Eğitim Sen şube yöneticisi olarak iki kişi içeri girmeye çalıştık. Salon girişinde bu ihalenin hukuksuzluğuna dair bir cümle etmemize bile tahammül edemediler. Önce bizzat rektör yardımcısı Ercüment Çiftçi beni kollarımdan tutarak dışarıya atmaya yeltendi. Bunun suç olduğunu kendilerine hatırlattık. Sendikal faaliyeti engellemek TCK’ya göre bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suçtur. Rektör yardımcısı bizi sürükleyip güvenlik görevlilerinin önüne attı ve 2. kattan aşağıya kadar yerlerde sürüklenerek ve darp edilerek bina dışına atıldık. Bunun hesabını, kendi personeline dayak attırmaya cüret eden bu sözde yöneticiliğin hesabını hukuk önünde soracağız" diye konuştu

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık