özel güvenlik görervlileri Vali'ye şikayetçi oldu

özel güvenlik Şanlıurfa Suruç'taki Çadır Kentte İşten Çıkarılan Özel Güvenlikçiler Vali'ye Şikayetçi Oldu

özel güvenlik görervlileri  Vali'ye şikayetçi oldu
  • 16 Ocak 2016, Cumartesi 23:31

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bulunan çadır kentte çalışan 62 özel güvenlik görevlisi işlerine son verilmesinin ardından Vali İzzettin Küçük'e giderek şikayetçi oldu ve yeniden işe alınmaları için yardım istedi.

Suruç'ta bulunan 26 bin Suriyelinin barındığı çadır kentte 1 yıldır taşeron şirkete bağlı olarak çalışan 62 özel güvenlik görevlisi dün işten çıkarıldı. Tamamı Arap kökenli olan ve bu nedenle işten çıkarıldıkları öne süren özel güvenlikçiler, öğleden sonra Şanlıurfa Valiliği'ne geldi. Valilik önünde toplanan grubun kendi arasında temsilci olarak seçtiği 3 kişi Vali İzzettin Küçük ile görüştü.

Kendilerinin ırkçı bir yaklaşımla işten çıkarıldıklarını öne süren güvenlikçilerden İbrahim Toha, "İki gün önce şirket yetkililerinden gelen telefon ile işten çıkarıldık. İşten çıkarılma sebebini sorunca taşeron şirketin değiştiği ve Arap kökenli olmamız bize gerekçe olarak gösterildi. Bundan sonra kampta sadece Suruçlu Kürt kökenlilerin çalışacağı ifade edildi. Burada resmen ırkçılık yapılmaktadır. İşten çıkartılan 62 kişinin hepsi Arap kökenli ve bu durum bizi rencide etti" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık