Ömür boyu nafakayı adil bulmuyorum

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bir ay evlilikte ömür boyu nafakayı adil de doğru da hiç görmedim, görmüyorum da" dedi.

Ömür boyu nafakayı adil bulmuyorum
  • 13 Nisan 2022, Çarşamba 1:19

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, süresiz nafakanın kaldırılıp kaldırılmayacağı konusundaki tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Uzun süredir tartışmalara neden olan nafakanın 1988'e kadar süreli olduğunu belirten Bozdağ, bu dönemden sonra değişiklikle nafakanın süresiz talep edileceğinin Medeni Kanun'da yer aldığını belirterek bu alandaki Yargıtay içtihatlarından bahsetti.

"ANAYASAYA AYKIRI DEĞİL"

Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin de bunun anayasaya aykırı olmadığına hükmettiğini söyledi. İçtihat değişikliğiyle süresiz nafaka süreli hale dönebilir demenin bunlardan haberi olmamak ya da haberi olduğu halde farklı şekilde değerlendirmek anlamına geldiğini vurguladı.

2021'de 30 bin civarında nafakaya karar verildi

AA'nın aktardığı habere göre; Bozdağ, sosyal devlet ilkesinin gözetilmesi ve toplumda yaşanan sorunun büyüklüğünün ölçülmesi gerektiğini, bütün bunların değerlendirildiğini bildirdi.

Ayrıca, 2021'de 279 bin 700 boşanma davası açıldığını, bunun 180 bininde boşanmaya hükmedildiğini, 30 bin civarında da nafakaya karar verildiğini aktardı.

"YAPMADIĞIMIZ BİR İŞTEN YAPMIŞ GİBİ MUAMELE ETTİLER"

Bozdağ, bu konunun Adalet Bakanlığına getirildikten sonra medyada yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Sanki bakanlık medyaya bilgi vermiş. Bu konu medyada yer aldı. Bizim böyle bir bilgi vermemiz söz konusu değil. Ben de medyadan takip ettim. Bir sürü ahkam kestiler, bakanlık şöyle, böyle yapıyormuş diye. Bize de bir sürü eleştiri yaptılar. Yapmadığımız bir işten yapmış gibi muamele ettiler, çok üzüldüm.

"ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA YOK"

Şu anda bakanlığımız bu sorunu görüyor, böyle bir sorunu Türkiye'nin var. Bu sorunla ilgili çalışmaları da bakanlığın var. Şu anki önceliklerimiz arasında bu soruna ilişkin adım atmak yok. Önceliklerimiz arasında yok."

"ÖMÜR BOYU NAFAKAYI ADİL DE DOĞRU DA HİÇ GÖRMEDİM"

Çözüm için zamana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bir ay evli kalınıyor uzun süre nafaka ödeniyor." tartışmalarının hatırlatılması üzerine şu sözleri ekledi:

"Bir ay evlilikte ömür boyu nafakayı adil de doğru da hiç görmedim, görmüyorum da. Bunun adil olması ve hakkaniyete uygun olması son derece önemlidir. Bu konularda bakanlığın hazırlığı var, o hazırlıklar sürüyor, çözüm önerileri de var, onlar da somuta dönmüş durumda ama bu adımın zamanlaması konusunda zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bir gün evli kalana ömür boyu nafakayı benim vicdanım da kimsenin vicdanı da kabul etmez. Bunu haklı gören biri olduğunu da zannetmiyorum."

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık