OHAL oylamasının sonucu belli oldu

3 ay süre ile geçerli olacak olan OHAL 346 kabul oyuyla Meclis Genel Kurulu'ndan geçti.

OHAL oylamasının sonucu belli oldu
  • 22 Temmuz 2016, Cuma 15:28

3 ay süre ile geçerli olacak olan Olağanüstü Hal 346 kabul oyuyla Meclis Genel Kurulu'ndan geçti. OHAL'in kabul edilmesinden sonra konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Tankın gücü halkın gücü karşısında mağlup olmuştur. Devlet içine yıllardan beri kümelenmiş FETÖ terör çeteleri bir bir temizlenecek" dedi.

Kararı açıklayan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Oy sayısı 461. Kabul 346, ret 115. Böylelikle tezkere kabul edilmiş TBMM kararı olmuştur hayırlı olsun" dedi. OHAL'in kabul edilmesinden sonra konuşan Başbakan Binali Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Birlik olunarak, darbe bozuntuları bertaraf edilmiştir. Bugün alınan karar ile devlet millete değil, kendisine olağanüstü hal ilan etmiştir. Devlet içine yıllardan beri kümelenmiş FETÖ terör çeteleri bir bir temizlenecek. Türkiye'ye zarar vermeye kalkışan bu mihraklar, bir daha ayağa kalkmamak üzere bertaraf edilecektir. Amaç budur.

Türkiye'nin ekonomisi üzerinde bir takım oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Türkiye'nin risk primi ile oynamaya çalışma gayretlerini iyi niyetten yoksun buluyoruz. Acele ve maksatlı verilmiş kararlardır. Tüm siyasi partiler takdire şayan bir duruş sergilediler. Tankın gücü halkın gücü karşısında yetersiz kalıp mağlup olmuştur. Cuntacılar, conta yakmış ve yolda kalmıştır. Halkın iradesi kazanmıştır."
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık