ÖGG HAKLARI TAŞERON İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ ÖDENMESİ HAKKINDA

ÖGGG HAKLARI TAŞERON İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ ÖDENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK kamuda çalışan taşeron işçilerin kıdem tazminatı yönetmeliği

ÖGG HAKLARI  TAŞERON İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ ÖDENMESİ HAKKINDA
  • 14 Ağustos 2015, Cuma 21:41

TAŞERON İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARININ ÖDENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

kamuda çalışan taşeron işçilerin kıdem tazminatı yönetmeliği

Yayımlanan yönetmelikle kamuda çalışan taşeron işçilerinin kıdem tazminatlarına devlet garantisi geldi. Bundan sonra kamuda çalışan işçi kıdemi için taşerona değil, doğrudan kamu kurumuna başvurabilecek. Böylelikle ortadan kaybolan taşeron şirketler veya 11 aylık yapılan sözleşmeler nedeniyle yaşanan mağduriyetler son bulacak.

KAMUDAN TALEP EDECEK

Yönetmelik hükümlerine göre aynı kamu kurumunda pek çok farklı taşeron şirkete bağlı olarak çalışmış işçiler, kıdem tazminatına hak edecek şekilde iş sözleşmeleri feshedildiğinde tazminatlarını doğrudan kamu kurumundan talep edebilecekler. 20 yıldır aynı kamu kurumuna hizmet vermekle birlikte 25 ayrı şirkete bağlı olarak çalışmış bir işçinin kıdem tazminatına esas çalışma süresi aynı kamu kurumunda çalıştığı bütün süre birlikte düşünülerek hesaplanacak. Yani işçinin kıdemi 20 yıl üzerinden değerlendirilecek ve hak kaybı yaşamasının önüne geçilecek.

İŞTE YÖNETMENLİK linki tıklayın

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/02/20150208-9.htm

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık