Müze güvenliğinin maaş çilesi

Müze güvenliğinin maaş çilesi
  • 14 Ağustos 2014, Perşembe 19:40

CHP'li Öz, Manisa Müzesi özel güvenlik görevlilerinin neredeyse 2 haftadır hesaplarına yatmayan maaşları için devreye girdi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa Müzesi özel güvenlik görevlilerinin neredeyse 2 haftadır hesaplarına yatmayan maaşları için devreye girdi. Yetkililerle görüşmeler yürüttü, maaşların ödenmesi için Bakanlığın devreye girmesini talep etti, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e soru önergesiyle, güvenlik görevlilerinin maaşlarının acilen ödenmesi için uyarıda bulundu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, “Bakanlık, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Manisa Müzesi’nde özel güvenlik hizmeti satın alıyor, ancak ayın 15’ine geliyoruz, Ankara hala maaşları ödeyecek kararı veremiyor.

Evrakları Ankara’ya ulaşan ancak maaşı geciken personel, birçok ödemesini zamanında yapamadığı için mağdur ediliyor, bankalarda faiz ve borç yüküyle karşı karşıya getiriliyor. Personelin maaşındaki gecikmede sorumluluğu olanların derhal bu mağduriyeti karara bağlamasını talep ediyorum.

Bakanlık bize maaşlardaki gecikmenin gerçek nedenini açıklamalıdır. Sorun, özel güvenlik firmasının maaş evraklarını Bakanlık birimlerine geç ulaştırmasından kaynaklandıysa, bunu acilen çözmeli ve bir daha aksama olmamasını sağlamalılar. Maaşlardaki gecikme nedeniyle yaşanan mağduriyetin telafisi adına, çalışanların bu gecikme nedeniyle ödemek durumunda kalacağı faizler de karşılanmalıdır.

Eğer sorun, Ankara’da ödeme talimatını verecek DÖSİM’deki yoğunluktan ve gecikmelerden kaynaklanıyorsa, maaş bekleyen personeli bir daha mağdur etmemek için ek personel alımına gidilmeli ya da ödeme sürecini hızlandıracak yeni bir düzenleme yapılmalıdır.

Manisa Müzesi ve çalışanları bizim için çok değerli... Görünen o ki, özel güvenlik firması, bu ayki devletten kaynaklı gecikmenin haricinde, önceki aylarda maaş evraklarını gecikmeli olarak teslim etmiştir. Firma, evrakları zamanında teslim etse, personelimiz maaşını aslında ayın 5’i, 6’sından önce de alabilecekken, bu gecikmelerle mağdur olmaktadır. Firmanın evrakları ayın ilk gününe getirecek biçimde teslim etmesinin yolu sağlanmalıdır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık