MUTSUZ MUT’LULAR MUT BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR?

MUTSUZ MUT’LULAR MUT BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR? Mersin’in Mut İlçesinde Mut Belediyesi projesinde istihdam edilen özel güvenlik görevlilerinin iş akitleri özel güvenlik hizmetine ihtiyaç duyulmaması gerekçesiyle fesh edildi.

MUTSUZ MUT’LULAR MUT BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR?
  • 07 Nisan 2015, Salı 21:09

Mersin’in Mut İlçesinde Mut Belediyesi projesinde istihdam edilen özel güvenlik görevlilerinin iş akitleri özel güvenlik hizmetine ihtiyaç duyulmaması gerekçesiyle fesh edildi.

Yerel seçimler sonrasında AK Parti; belediye seçimlerini kaybetti. Seçimi kazanan MHP’den aday belediye başkanı taşeron şirketlerin ihalelerini ve alacaklarını ödemeyince işçiler yaklaşık 3-4 ay maaşlarını alamadıkları gibi, ihbar süresi verilmeksizin bir anda iş akitlerinin sonlandırılması nedeniyle yeni bir iş bulamadılar.

Murat Uğur, Ergun Çömelekli ve Ahme Tüfekçi ile yapmış olduğumuz söyleşide Belediye Başkanı Nebi YILMAZ’ın vermiş olduğu söz ve vaadlerinin yerine getirilmediği halen maaşlarını alamamalarına rağmen Belediye binasında yeniden özel güvenlik görevlilerinin alındığını aktardılar. Murat Uğur ile yapmış olduğumuz söyleşide çocuğunun yüzüne çalIşmadığı için uzun bir süre bakamadığını, kimi günler ise süt ve mama ihtiyacını dahi karşılayamadığını anlattı.

Belediye binasında yapmış olduğumuz araştırmalarda bina içerisinde danışmada da olmak üzere 2-3 özel güvenlik görevlisinin istihdam edildiği görüldüğünde iş akdi fesh edilen özel güvenlik ve temizlik personeline sorduğumuz sorulara almış olduğumuz cevaplar siyasi nedenlerle kendilerinin iş sözleşmelerinin feshinin gerçekleştirilmiş olduğu yönünde oldu.Belediye Başkanı Nebi YILMAZ muhtelif zamanlarda basına vermiş olduğu demeçlerde özel güvenlik görevlillerinin ve diğer belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyeceklerini söylemesine karşın, yaklaşık 1 yıldır neden ödenmediği soruları

Avukatların sorulara yanıt vermede temkinli yaklaştıkları gözlemlenirken, Belediye Başkanı Nebi YILMAZ’ın ödeme yapılacağına ilişkin demeçlerine rağmen yasal süreç tamamlanmadan maaş ödemelerinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmeyeceği şeklinde açıklamalarda bulundular.

Yeni istihdam edilen özel güvenlik görevlileri hakkında yöneltilen sorulara ise belediye binasında bulunan hukuk müşavirliği özel güvenlik görevlilerini görmediklerini söylerken, istahdam edilmişlerse eğer fesihlerin kanuna aykırı olduğunu aktardılar. Belediyede yaşanan diğer yolsuzluklar hakkında gazetemize bilgi veren iş akdi sonlandırılan işçilerin önümüzdeki günlerde sunmuş oldukları belgelerle birlikte ihalerdeki yolsuzluklardan, satın almadaki usulsüzlüklere gazetemizde yer vermeye devam edeceğiz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık