Minik Yüsra ve Furkan da 23 Nisan'ı Külliye'de kutlayacak

Denizli'de yaşayan otizimli 5 yaşındaki Yüsra ile beyininde tümör bulunan ortaokul öğrencisi Furkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Külliye'ye davet edilmenin heyecanını yaşıyor

Minik Yüsra ve Furkan da 23 Nisan'ı Külliye'de kutlayacak
  • 22 Nisan 2016, Cuma 15:14

Denizli'de yaşayan otizimli 5 yaşındaki Yüsra Nihan Yangeç ile beyininde tümör bulunan ortaokul öğrencisi Furkan Eren Özgen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye'ye davet edilmenin heyecanını yaşıyor.

Külliyeye davet edilen otizm hastası 5 yaşındaki Yüsra Nihan Yangeç'in annesi ev hanımı Ümmü Yangeç yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kızı için mektup gönderdiğini belirtti.

Büyük kızının 19 Mayıs İlkolkulu'nda 4'üncü sınıfa gittiğini, 4 yıl önce otizm rahatsızlığı tespit edilen küçük kızının ise Merkezefendi ilçesi Denizli Özel Eğitim Anaokulu'nda öğrenim gördüğünü aktaran Yangeç, "Gerçekten kızım bize Allah'ın güzel bir hediyesi." dedi.

Eşiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmayı hep düşündüklerini, 23 Nisan yaklaşırken kızları adına mektup gönderdiklerini anlatan Yangeç, şöyle devam etti:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğünden beklediğimiz haber geldi, heyecanımı anlatamam. Oraya gitmek bizim için bir ayrıcalık. Cumhurbaşkanımızın gerçekten özel çocuklar için yaptığı o kadar çok şey var ki hiçbirini göz ardı edemem. Mutluyuz, şimdiden kendisine teşekkür ediyorum. Artık çocukluğunun farkında olan kızım ilk bayramını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında kutlayacak. Buradan kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Yaklaşmakta olan bu özel günde özel bir çocuğa sahip anne olarak kızımın dileği kabul oldu. Çok mutluyum."

Engelli annelerinin çocuklarının bir gülüşünü ve anlamlı bir bakışını hasretle beklediğini dile getiren Yangeç, kızlarının sayesinde çevrelerinin genişlediğini, çok şey öğrendiklerini ifade etti.

Çocukları engelli olan ailelere her şeyden önce çocuklarına inanmaları ve hiçbir zaman pes etmemeleri tavsiyesinde bulunan Yangeç, çocukların anne ve babalarının gözündeki inancı ve güveni gördüklerinde bir fazlasını yapacak duruma geldiğini vurguladı.

RÜYASI GERÇEK OLDU

Beyinde tümör bulunan 10 yaşındaki, Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu 1'inci sınıf öğrencisi Furkan Eren Özgen de rüyasında gördüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gidecek olmanın heyecanını yaşayan çocuklardan biri.

Pamukkale ilçesi Pelitlibağ Mahallesinde yaşayan Osman ve Dilek Özgen çiftinin tek oğlu Furkan Eren Özgen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun evlerine yaptığı ziyarete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgisini dile getirdiğini ve rahatsızlığı nedeniyle kendisini görmenin büyük moral olacağını söylediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiği için yakından görmek istediğini, bu konuda kendilerine destek olan Bakan Ramazanoğlu'na teşekkür ettiğini dile getiren Özgen, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızı rüyamda görmüştüm. Kendisi başımı okşadı ve sonra kayboldu. Rüyam gerçekleştiği için çok mutluyum. Ankara'ya gittiğimde kendisine sormak istediğim sorular var. Hastanemin değişmesini, başka ihtiyacım ve taleplerimi kendisine söylemek istiyorum. Hastanede vakit geçirebilmem için bir dizüstü bilgisayar isteyeceğim. Arkadaşlarımı, öğretmenimi, yürümeyi ve koşmayı çok özledim. Cumhurbaşkanımızdan fanatik Beşiktaşlı olduğum için beni Beşiktaş'ın yeni stadına götürmesini istiyorum."

Baba Osman Özgen ise oğlunun rahatsızlığının bir yıl önce ortaya çıktığını, tedavisinin devam ettiğini, gelecek yıl evde eğitim alacağını aktardı.

Furkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayran olduğuna işaret eden baba Özgen, sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı'nı takip ederek fotoğraflarını paylaştığını vurguladı.

Anne Dilek Özgen ise oğlunun yüzünü güldüren herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık