Meral Akşener'den Erdoğan'a 'Kızılelma' mesajı: 'Dişlemekten vazgeç

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ey muhterem" diye seslendiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı, "Önce ayağının altına aldığın Türk milliyetçiliği sebebiyle ayağını kaldır. Sonra Kızılelma'yı sen herhalde Kırmızı Başlıklı Kız'ın sepetindeki kırmızı elma zannettin. Kızılelmayı dişlemekten vazgeç" dedi. Akşener, Erdoğan'a yönelik eleştirisini, "Fırat'ın doğusuna bir kamyon koruma ile gidenler utanın, ben milletimle yürüyorum oralarda" diye sürdürdü

Meral Akşener'den Erdoğan'a 'Kızılelma' mesajı: 'Dişlemekten vazgeç
  • 27 Ocak 2018, Cumartesi 23:26

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığının açılışı için karayoluyla Samsun’a geldi. İl binası önündeki kalabalığa seslenen Meral Akşener, Kızılelma ve Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili konuştu. Kızılelma’nın Türk milletinin cihan hakimiyeti mefkuresi olduğunu söyleyen Akşener, şöyle konuştu:

“Samsun'dan sesleniyorum. Ey muhterem, önce ayağının altına aldığın Türk milliyetçiliği sebebiyle ayağını kaldır. Sonra Kızılelma'yı sen herhalde Kırmızı Başlıklı Kız'ın sepetindeki kırmızı elma zannettin. Kızıl elmayı dişlemekten vazgeç. Kızıl Elma Türk milletinin cihan hakimiyeti, mefkuresidir. Sürekli aldanan, o nedenle aldatan muhterem, Türklüğün cihan hakimiyeti mefkuresinden anlamazsın. Onun için Kızılelma'yı, Kırmızı Başlıklı Kız'ın sepetindeki kırmızı elma ile karıştırıp, Türk cihan hakimiyeti mefkuresinin dişlemekten vazgeç. Bir şey daha var. Bugün Afrin harekatında Mehmetçiklerimiz, kahraman Mehmetçiklerimiz ve şanlı ordumuz üstüne düşeni yapıyor. Ana kuzuları, diyor ki ‘Biz Kızılelma'ya gidiyoruz. Söyleyin ailemize bizi beklemesinler’ Allah onlardan razı olsun. Allah ayaklarına taş değmeden dönmeyi nasip etsin. Siyasetin bozduğu, bu muhteremlerin bozduğu, saray koalisyonunun büyük ortağının bozduğu dış politikadaki itibarımızın iki paralık edildiği bu süreçte siyasetçilerin, bugün bizi yönetenlerin rezil, rüsva ettiği Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmak, bozulan bu düzeni düzeltmek için gene şanlı ordumuz orada. Onlarda mücadele ediyor. Cenabı hak yardımcıları olsun. Şehitlerimizi peygamber efendimize komşu nasip eylesin."

'Ben milletimle yürüyorum'

Kendisinin Fırat’ın doğusuna korumayla değil, milletle yürüdüğünü söyleyen Meral Akşener, “Türkiye'ye iyi geldik. Çünkü bu partiyi siz kurdunuz. Bana ve arkadaşlarıma dediniz ki; 'Biz partiyi kuruyoruz. Siz gelin bekçilik yapın'. Partiyi sizler kurdunuz. Biz partinin bekçileriyiz. Allahımıza şükür 73 ilde örgütlendik. Şırnak, Bingöl ve Ağrı gibi birçok ilde örgütlendik. Her bir ilden belediye başkan adayı çıkartacağız. Milletvekilleri çıkartacağız. Fırat'ın doğusuna bir kamyon koruma ile gidenler utanın, ben milletimle yürüyorum oralarda. Ben milletimle yürüyorum. Cenabı hak bize iktidar nasip edecek” diye konuştu.

'Atatürk'ün mezarı başında saf tuttular'

Kendileri bir şey söylediğinde yerine geldiğini belirten Akşener, “Biz bir şey söylüyoruz, yerine geliyor. Hatırlayın, İYİ Parti kuruldu, bu arkadaşlar birden bire 'iki ayyaş' dedikleri Cumhuriyet kurucusu Atatürk'ün mezarının başında Anıtkabir'de saf oldular. Arkasından her Cumhuriyet Bayramı’nda, her 10 Kasım'da, her 23 Nisan'da bu muhteremlerin tamamı hasta olurdu. İYİ Parti kuruldu, sıhhatleri geldi. Bir baktık adamlar turp gibiymiş. Benle yürüyorsunuz ya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı'na kadın atandı” diye konuştu.

'Samsunspor'un durumu ayıptır'

Samsunspor’un kayyuma kalmasıyla ilgili de konuşan Meral Akşener, “Samsun'dan iki tane gençlik ve spor bakanı çıktı. Sonra bir baktık Samsunspor'a kayyum atanmış. Ayıp, iki spor bakanın bulunduğu Samsun'da ekonomik problemi olan, başkan adayı çıkaramayan Samsunspor'un bu durumu ayıptır. Bu ayıp size yeter” dedi.

Akşener, konuşmasının ardından parti binasını hizmete açtı. Binayı gezen Akşener, daha sonra toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, esnaf ziyaretlerinin ardından havayoluyla Samsun’dan ayrılacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık