Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işçi kıyımı: 94 işçi işten atıldı

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işçi kıyımı: 94 işçi işten atıldı
  • 06 Aralık 2014, Cumartesi 15:47

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işçi kıyımı: 94 işçi işten atıldı

6 Aralık 2014

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde insanca yasam güvenceli is mücadelesi için DİSK/Dev Sağlık-İş sendikasına üye olan 94 kişi işten çıkartıldı

İstanbul’da Maltepe Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 94 sağlık işçisi işten çıkartıldı. Bugün (6 Aralık) sabah saatlerinde gece vardiyasından çıkan ve gündüz vardiyasına gelen işçiler hastane yönetimi tarafından çağrılarak işten çıkartıldıkları bildirildi.

Yaklaşık iki aydır hastanede süren örgütlenme çalışmalarına yönelik yönetimin engelleme faaliyetlerine işten çıkarmalar eklenirken, daha önce de sendika üyelerine önerilen türlü tekliflere türlü rüşvetlere rağmen örgütlenme çalışmaları hız kesmeden devam ediyordu.


‘Biz attık, taşeron isterse çalışırsınız’

Üniversite hastanesi yönetimi işleri taşeron firmaya devredeceklerini ve bundan sonra işçilerin isterlerse veya taşeron firma kabul ederse hastanede çalışabileceklerini, bundan sonra ki iş akitlerinin ise hastaneyi bağlamadığını söyledi.

İşten atmaların ardından işçiler iş başı yaptırılmazken, hastane önünde ki bekleyişi sürüyor. Hastane önünde Dev Sağlık-İş sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de bulunuyor.

Sendika üyesi işçiler işten atmaların hukuksuz olduğunu belirtirken, ne taşeron firmaları kabul edeceğiz nede işten çıkarmalara boyun eğmeyeceğiz diyerek hastane önünden ayrılmayacaklarını ifade etti.

İşten atılan işçiler arasında 15-20 yıldır hastanede çalışan işçilerin olduğu belirtilirken, kanser tedavisi gören bir işçinin de olduğu bildirildi.

Niyet örgütlenmeyi engellemek


Kısa bir süre önce hastanede örgütlenme çalışması yürüten Dev Sağlık-İş sendikasının 4 üyesi sendikal faaliyet yürüttükleri için işten çıkartılmıştı.

İki gün önce (4 Aralık) örgütlenme çalışmaları yürüten 4 isçinin isten atılması ve üniversite yönetiminin sendikal örgütlenmeyi engellemesine yönelik olarak hastane çalışanları vardiyalarına toplu giriş ve toplu çıkışlarla bir uyarı eylemi gerçekleştirdi.


15.00-23.00 vardiyasının alkışlarla hastane içerisine girmesiyle başlayan uyarı eylemi, 07-15 vardiyasının toplu çıkış yapmasıyla hastane civarında bir yürüyüş ve alkışlarla devam etti.

Disk Genel Sekreteri ve Dev Sağlık-İş Genel Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı eylem 08-17 vardiyasının da toplu çıkısıyla devam etti. Son vardiya çıkısında doktor hemşire tıbbi sekreterlerin de katıldığı eylem yapılan konuşmalarla sona erdi.Sendika.Org

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık