Kredi kartı ile 6552 vergi borcu ödeme nasıl yapılıyor?

Vergi borcu sorgulama işleminizi Gelir İdaresi Başkanlığı internet vergi dairesi üzerinden yapabiliyorsunuz. Vergi borcu sorgulamanın yanında vergi borcu ödeme işlemi de aynı sayfadan yapılıyor. Vergi borcu sorgulama ve ödemenizi nasıl yapacağınızı anlattık.

Kredi kartı ile 6552 vergi borcu ödeme nasıl yapılıyor?
  • 08 Haziran 2016, Çarşamba 10:04

Modern toplum düzeni çerçevesinde ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından birisini vergiler oluşturmaktadır. Bir ülkenin ekonomik alanda güçlenebilmesi, denetleme yapabilmesi ve sosyal hizmetlerini kesintisiz sürdürebilirliği açısından vatandaşların vergi ödeme yükümlülüğü çok büyük bir önem arz ediyor. Bir devletin kalkınabilmesi açısından büyük bir önem taşıyan vergiler, modern yüzyılda ülkelerin kendi kaynak ve ihtiyaçları doğrultusunda farklı sistem yapılarında uygulanıyor. Türkiye’de de Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen vergilendirme uygulamaları çerçevesinde vatandaşlar, farklı mükelleflik kapsamları dahilinde devlete vergi ödemekle yükümü olabiliyor. Bu noktada yaşanabilecek gecikmelere yönelik olarak online vergi borcu sorgulama hizmeti de sunuluyor.

 Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşa sunulan sosyal hizmetlerin ve kamu hizmetlerinin daha kapsamlı ve sürdürülebilir olabilmesi için vergiler çok büyük bir önem arz ediyor. Türkiye’de de Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen vergilendirme ve vergi denetim uygulamaları ile pek çok farklı alanı kapsayan ve farklı uygulanışa sahip olan vergi sistemler bulunuyor. Türkiye’de gelir vergisi, motorlu taşıt vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, damga vergisi gibi vatandaşın çok sık şekilde karşılaştığı veya yoğunlukla mükellefiyeti bulunduğu vergi sistemleri dışında da çok sayıda vergi sistemi bulunmaktadır. Bu kapsamda vatandaşların vergi işlemlerinde bu denli yoğun şekilde işlem trafiğiyle karşı karşıya kalıyor olması nedeni ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından online şube hizmetleri başlatıldı. Özellikle de modern yüzyılda gelişen teknoloji ile birlikte devlet daireleri hizmetlerinin elektronik ortama da taşınması sonucunda ortaya çıkan ve vatandaşa hizmet vermeye başlayan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi şubesi vatandaşa internetten vergi borcu sorgulama işlemlerini de yapabilme şansı veriyor.
 
Günümüz teknolojisiyle internet erişimini kolaylıkla her yerden gerçekleştirebilme şansını yakalayan vatandaşlar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi web şubesi üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de vatandaşların bulundukları vergi mükellefiyetleri ile ilgili olarak herhangi bir borç durumunun söz konusu olup, olmadığına ilişkin en güncel bilgileri ayrıntılı olarak alabilmesine yardımcı olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinde ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ hizmet ekranıyla sunduğu online vergi borcu sorgulama işlemi vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.
 
Dijital platformda Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde herhangi bir üyelik gerektirmeksizin kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda internette yer alan online vergi dairesi İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinde vergi borcu sorgulama işlemleri için ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzden seri/no’ veya ‘annenizin kızlık soyadı ilk ve ikinci harfi’ ve ‘güvenlik kodu’ bilgilerini girilmesi gerekiyor.  Böylelikle online vergi borcu sorgulama işlemleri ile vergi mükellefiyetliğinden doğan herhangi bir vergi borcu bulunup, bulunmadığını öğrenilebiliyor.
 
Vatandaşlar artık Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden vergi borcu sorgulama gibi işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık