Konsolosluk ve AVM’lerde güvenlik alarmı

İstanbul’un en yoğun ve kalabalık yerlerinden biri olan Beyoğlu Taksim’deki alışveriş merkezi, mağazalar ve İstiklal Caddesi üzerindeki konsolosluklar yaşanan terör eylemlerinin ardında güvenlik önlemlerini arttırdı.

Konsolosluk ve AVM’lerde güvenlik alarmı
  • 31 Temmuz 2015, Cuma 21:21

İstanbul’un en yoğun ve kalabalık yerlerinden biri olan Beyoğlu Taksim’deki alışveriş merkezi, mağazalar ve İstiklal Caddesi üzerindeki konsolosluklar yaşanan terör eylemlerinin ardında güvenlik önlemlerini arttırdı. Daha önce el dedektörlerinin kullanıldığı alışveriş merkezlerine dün x-ray cihazları yerleştirildi.

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm ilçe emniyet müdürlüklerine özellikle insan kalabalığının yoğun olduğu metro ile AVM’lerde olası bombalı saldırı uyarısında bulunmuştu. Bunun üzerine metro ve AVM’lerde alarma geçildi. X-ray cihazlarının yanı sıra özel güvenlik elemanlarının sayısı da artırıldı.
Öte yandan yine Taksim İstiklal Caddesi üzerine bulunan konsolosluklar da yaşanan son olayların ardından güvenlik önlemlerini arttırmaya başladı. Görüştüğümüz Fransız Konsolosluğu güvenlik görevlisi, önlemleri sıkılaştırdıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Konsolosluğa gelen herkes girişteki x-ray cihazından geçmek zorunda. Eğer gelen kişinin üzerinde kalın veya tamamen üzerini kapatan bir giyisi varsa onu çıkartıp arama yapıyoruz. Bel bölgesi gözükmeyen kişileri de ayrıca arıyoruz. En önemlisi şüphelendiğimiz kişilerden kimliklerini göstermelerini istiyoruz.”Aaydınlık

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık