Koç Üniversitesi’nde işten atılan akademisyenlerden Arçelik LG işçilerine destek

Koç Holding'in işten çıkarttığı işçiler birlikte direniyor Türk Metal sendikasından ayrılmak istemelerinin ardından işten çıkartıldığını öne süren Arçelik LG işçileri, Divan işçileri ve Koç Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte 7-8 Ekim'de davalarının görüleceği Gebze Adliyesinde dayanışma çağrısında bulundu

Koç Üniversitesi’nde işten atılan akademisyenlerden Arçelik LG işçilerine destek
  • 03 Ekim 2015, Cumartesi 20:14

Soldan sağa: İşten çıkartılan Arçelik LG çalışanı Hüseyin Tohumcu, işten çıkartılan Koç Üniversitesi Okutmanı Yener Erköse, Gıda-İş Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer

Koç Holding bünyesindeki Arçelik-LG’den sendika tercih etme özgürlüklerini kullandıkları için işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler; benzer şekillerde işten çıkartılan Divan işçileri ve Koç Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte dayanışma çağrısında bulundu. Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi’nde bir araya gelen gruba ÇHD İstanbul şubesi de destek verdi. Eylül ayında Koç Üniversitesi’nde işten çıkarılan okutmanlardan Yener Erköse, grup adına basın açıklamasını okudu. “Koç Holding, istihdam ettiği yurttaşlarımızın anayasal hakkı olan sendikalara serbestçe üye olma ve sendika seçme özgürlüğünü tanımamaktadır” diyen Erköse, Türk Metal sendikasından ayrılmak istemelerinin ardından işten çıkartıldıklarını iddia eden Arçelik LG işçileri ile dayanışma içinde olduklarını kamuoyuna duyurdu. Üniversite ile olan sözleşmelerinin yenilenmemesini Koç Üniversitesi’nideki taşeron işçilerinin haklarını savunduktan sonra gerçekleştiğini söyleyen Erköse, herkesi 7-8 Ekim’de Arçelik LG işçilerinin davalarının görüleceği Gebze Adliyesine gelmeleri yönünde çağrıda bulundu.

‘Sendika değil çete’

Arçelik LG işçilerinden Hüseyin Tohumcu, sermayeyle işbirliği içinde olan ‘sarı sendikaların’ işçi haklarınıözetmediğini savunurken, “Türk Metal yıllardır bizi sömürüyordu, onlara bu yüzden sendika değil çete diyorum. Bu çeteden kopma mücadelemizin 92. günündeyiz. Türk Metal sadece işverenin isteklerini yerine getiriyordu, hiçbir sosyal güvencemiz bulunmuyordu. Biz de 6331 sayılı kanundaki ‘çalışmama hakkımızı’ kullandık. Bunu hep söyledik, bizler işimizi seviyorduk, bizim derdimiz Koç Holding ile değil, Türk Metal ile.” ifadelerini kullandı. Herhangi bir şikayetlerinin Türk Metal tarafından önemsenmediğini söyleyen Tohumcu, sendika tarafından ‘terörist’ ilan edildikten sonra Türk Metal 'fedaileri' tarafından ortalığı karıştırılmakla suçlandıklarını anlattı.

‘Sendikalaşmak istedik, işten atıldık, sendikadan çıkmak istedik, yine işten atıldık’

Başka bir Arçelik LG çalışanı Yüksel Doğan, “2006’da bir şirkette çalışırken sendikalaşma talebinde bulunduk. Bizi işten attılar. 2015’te Arçelik LG’de Türk Metal sendikasından çıkmak istedik, yine işten atıldık.” dedi. DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye olduğu için işten çıkarılan Divan Otel işçileri adına konuşan Gıda-İş Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, “Koç Holding her tarafta aynı taktiği uygulamaktadır. Koç grubu hiçbir kurumuna DİSK’i ve mücadeleci sendikaların girmesini istemiyor. Yaptığımız görüşmelerde bunu açıkça söylüyorlar. Amacımız mevcut sendikanın koyduğu duvarları aşmaktır.” ifadelerini kullandı. Toplantıda eski bir Divan çalışanı, grev yaptıkları sırada ailelerinin akşam saatlerinde telefonla arandığını söyleyerek; "Suç işliyorlar, onlara söyleyin eylemlerini bitirsinler, yoksa kelepçeleyip götüreceğiz" diyerek baskı yapıldığını iddia etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık