Koalisyon sözcüsünden flaş Menbic yanıtı

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Ryan Dillon, Koalisyon güçlerinin Menbic'de kalacağını vurgulayarak, “Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) desteklemeyi sürdüreceklerini açık bir şekilde Türkiye'ye ilettik” dedi.

Koalisyon sözcüsünden flaş Menbic yanıtı
  • 27 Ocak 2018, Cumartesi 23:39

Rûdaw'ın canlı yayınına katılan Ryan Dillon, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ryan Dillon, DSG'ye yapılan yardımlara ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

“IŞİD'e karşı DSG'yi desteklemeyi sürdürüyoruz. Daha önce dile getirdiğimiz gibi şimdi de yineliyoruz; IŞİD'e karşı mücadelede ihtiyaç olan silah ve aletleri sağlıyoruz. Bunu açık bir şekilde Türkiye'ye ilettik.”

Koalisyon güçlerinin Menbic'de kalacağını vurgulayan Dillon, “Türkiye, koalisyon güçlerinin neden bu kentte olduğunu çok iyi biliyor. Menbic, Fırat Nehri'nin berisinde bulunuyor ve DSG'nin denetimi alında. Bu yüzden, aksi yönde talimat alana kadar orada faaliyet göstermeye devam edeceğiz” ” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Menbic'e operasyon düzenleyeceği yönündeki uyarılara ilişkin “Türkiye operasyon düzenlerse çekilecek misiniz?” sorusuna, “Henüz gerçekleşmeyen bir konu hakkında konuşamam” yanıtını verdi.

Koalisyon sözcüsü, Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Bağdadi kasabasında dün gece düzenlenen hava saldırısında Heşdi Şabi'nin hedef alındığı yönündeki habere ilişkin olarak, “Irak Savaş Basın ve Enformasyon Merkezi dün gece Enbar vilayetinde düzenlenen askeri operasyon hakkında bilgilendirdi. Operasyon IŞİD'e karşıydı. Biz de daha sonra operasyona katıldık” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün gece ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster ile görüşmüştü.

AA’nın görüşmeye ilişkin geçtiği haberde, “PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususunun teyit edildiği görüşmede, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı” denilmişti.

Kaynağı açıklanmayan haberde ayrıca şu ifadelere yer verilmişti:

“Yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon içinde olunması konusunda mutabık kalınan görüşmede, iki NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD ilişkilerinin karşılıklı çıkar ve saygı temelinde her düzeyde geliştirilmesinin önemine dikkat çekildi.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık