Kendilerine yaptıkları zammı bize de yapsınlar

Asgari ücrete yapılacak zamma dair konuşan Diyarbakır’da yurttaşlar: Kendilerine nasıl zam yapıyorlarsa, sgari ücretliye de o oranda zam yapılsın.

Kendilerine yaptıkları zammı bize de yapsınlar
  • 19 Aralık 2020, Cumartesi 14:04

Asgari ücrete yapılacak zamma dair konuşan Diyarbakır’da yurttaşlar, asgari ücretin bugünkü ülke şartlarında en az 3 bin 500 ile 5 bin TL arasında olması gerektiğini belirterek, “Hükümet elini vicdanına koysun, kendilerine nasıl zam yapıyorlarsa, yani cumhurbaşkanı, milletvekili nasıl ki kendilerine zam yapıyorsa, asgari ücretliye de o oranda zam yapılsın” dedi.

"SÜREKLİ KREDİ KARTINDAN ÇEKİYORUM"

Mezopotamya Ajansından (MA) Ergin Çağlar ve Cahit Özbek’in haberine göre;  Bir fabrikada asgari ücretle çalışan Abdulrezak Memiş (32), tartışılan asgari ücretin 4 bin ila 4 bin 500 TL olması gerektiğini vurgulayarak, “Ben soruyorum; 5 kişi, 2 bin 300 lirayla nasıl geçinelim? Asgari ücreti 2 bin lira yapsınlar, enflasyonu sıfıra indirsinler. O zaman asgari ücretin zamlanmasına da gerek yoktur. 2013’te işe girdiğimde 813 lira asgari ücret alıyordum ve yine 5 nüfusa bakıyordum. Ancak o para bana o dönem yetiyordu. Şimdi 2 bin 300 lira alıyorum ve sürekli kredi kartından çekiyorum. Hükümet elini vicdanına koysun, kendilerine nasıl zam yapıyorlarsa, yani cumhurbaşkanı, milletvekili nasıl ki kendilerine zam yapıyorsa, asgari ücretliye de o oranda zam yapılsın” ifadelerini kullandı.

"KİMSE GEÇİNEMEZ"

Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Barış Çetin ise “Bu dönemde asgari ücretin en az 3 bin 500 TL olması lazım. Evliyim, 2 çocuğum var, geçinemiyoruz. Sağdan soldan borç ediyoruz. Bu şekilde geçinebiliyoruz. Hiç kimse asgari ücretle bir aileye bakamaz. Gelsin eğer bakan varsa bana da göstersin. 3 bin 500 TL olsun ki sadece kendini idame ettirebilsin. Yoksa zor. Bir pazarınızı giderdiğinizde en az 100 lirayla cüzi ihtiyaçlarını alıyorsanız, meyve almak artık lüks olmuş” dedi.

"HAYATTA KALMAK MUCİZE"

 Üniversite mezunu ve işsiz olduğunu dile getiren Mustafa Okçu, şu anki koşullarda yurttaşların hayatta kalmasının mucize olduğunu belirterek, enflasyon rakamlarıyla beraber asgari ücretin 5 bin TL olması gerektiğini kaydetti. Okçu, “Gerekli şartlar gerçekleşmediği takdirde insanlar mutsuz ve huzursuz olur, sıkıntılar başlar, aile içi çatışmalar gün yüzüne çıkar. Alım gücü düştüğünde insanın maaşı artması gerekiyor ki önceki enflasyon dönemine göre harcamalarını tekrar yapabilsin. O yüzden ÜFE, TÜFE’ye göre belli bir artış olduğunda maaşın da doğal olarak artması gerekiyor. Her yıl asgari ücret artıyor ancak asgari ücretle geçinen insanlar bu artıştan memnun değil” dedi. (DİYARBAKIR)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık