Kemal Kılıçdaroğlu 'kaset' soruşturmasında tanık olarak çağırıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “tanık” sıfatıyla ifadeye çağırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu 'kaset' soruşturmasında tanık olarak çağırıldı
  • 09 Mayıs 2016, Pazartesi 23:42

Fevzi ÇAKIR / ANKARA

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı partisinin genel başkanlık koltuğundan eden görüntülere ilişkin soruşturmada çarpıcı bir gelişme yaşandı. Soruşturmaya bakan Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar soruşturma bürosu Başsavcıvekili, dün Kılıçdaroğlu’nun özel Kalemi Şükran Kütükçü’yü arayarak, Kılıçdaroğlu’nu tanıklık yapmak üzere ifadeye davet etti. Başsavcıvekili, söz konusu telefon görüşmesinde, Kılıçdaroğlu’nun 28 Nisan’da bir televizyon programında söylediği sözlerin, soruşturmaya katkı sağlayacağı düşüncesiyle, önümüzdeki hafta kendisinin uygun olduğu bir tarihte ifade vermesini istediklerini belirtti. Başsavcılığın Kılıçdaroğlu’na, söz konusu programdaki sözlerinden hareketle, görüntüleri kendisine kimin ne zaman getirdiğini, video kaydının halen kendisinde bulunup bulunmadığını soracağı” öğrenildi.

BAYKAL: ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU’NA SORULSUN

28 Nisan tarihinde katıldığı bir televizyon programında konuşan Baykal, “Bu konuyu aydınlatacak iki isim vardır. Biri zamanın başbakanıdır(Tayyip Erdoğan). Bir de Sayın Kılıçdaaroğlu’na sorulsun. Çünkü o, başbakanın o kaseti seyrederken görüntüsünü izlediğini söyledi. ‘Gözlüğünü takıp’ diye anlattığı, gördüğünü iddia eden ana muhalefet partisi başkanı var” demiş, Kılıçdaroğlu da Baykal’ın bu sözlerini aynı gün katıldığı bir başka programda doğrulamıştı.

İZLEDİĞİNİ GÖRDÜM

Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında şunları söylemişti:

“Kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan’ı kayıt altına alıyor. Kaseti Erdoğan’a gönderenlerin ‘paralel yapı’ olduğuna inanmıyorum. O dönem Başbakan’dı. Bir Başbakan’a o görüntüleri izlemek yakışır mı? Erdoğan tarafından ‘kaseti bulun’ talimatı MİT’e verilmedi. Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapılmıştır. Baykal kaseti ile ilgili bir kumpas var ve bu doğru. Sayın Baykal’da kaseti kimin servis ettiğini biliyor. Biri bana bu kaseti izletse derhal onu görevden alırdım. En yetkili kaynak “Bize bu talimat gelmedi” demiştir. Bu kasette başka birisinden de bahsediliyor. ‘2 gün daha beklersek daha net görüntüler elde edeceğiz’ diyor.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık