Kayseri’de iş bırakan maden işçileri işveren firma ile anlaşma sağladı

Kayser Develi'de Çiftay Madencilik işçileri, düşük ücret ve kötü çalışma koşulları karşısında iş bırakan ve taleplerini sıralayan maden işçileri şirket ile anlaşmaya vardı.

Kayseri’de iş bırakan maden işçileri işveren firma ile anlaşma sağladı
  • 06 Şubat 2021, Cumartesi 20:36

Kayseri’nin Develi ilçesinde 4 yıldır faaliyet gösteren Öksüt Madencilik'in taşeron firması olan Çiftay Madencilik işçileri, düşük ücret ve kötü çalışma koşulları karşısında iş bırakan ve taleplerini sıralayan maden işçileri şirket ile anlaşmaya vardı. Taleplerinin arkasında duracaklarını belirten Çiftay Maden İşçileri, “Birlik olduk ve ücretlerimiz arttı, sosyal haklar elde ettik” dedi.

Develi Meydanı’nda açıklama yaptıktan sonra sendikacılarla görüşen işçiler, sorunlarının çözümü karşısında iki sendika başkanını dinledi. Hak İş’e bağlı Öz Maden İş ile DİSK’e bağlı Dev-Maden Sen’i dinleyen işçiler kararını DİSK’ten yana kullandı. Ücretlerde % 43’lük bir zam alan maden işçileri diğer taleplerinin karşılanması için ise Dev Maden Sen ile beraber yürüyecek.

Anlaşmaya varan maden işçileri, “Ağır işkolunda çalışanlar olarak yaklaşık 3 yıldır ücretlerimizde bir artış söz konusu olmamıştı. Artık canımıza tak etti. Bize layık görülen zam asgari ücretin altında kalınca tepkimizi gösterdik. Şimdi ücretlerimiz arttı. İşçilere baskı olarak konulan kameralar kaldırıldı. Devamı sendika üyelikleri sonrası ortak sürecektir” dedi.

İŞÇİLERİN TERCİHİ DİSK/MADEN-SEN OLDU

Görüşlerini aldığımız DİSK-Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, “Maden işçileri iş bırakma sonrası taleplerinin karşılanması için sendikaları dinledi. Ve oylama yaptılar. % 90 civarında DİSK tercih edildi. Şu anda üyelikler devam ediyor. Yapılan eylemler sonrasında işçiler % 43’lük bir ücret artışını kabul ettirdiler. Geri kalan problemlerini de sendika üyelikleri tamamlandıktan sonra işverenlerle görüşülerek süreci işçilerle beraber devam ettireceğiz” dedi.

Pandemi ve kriz döneminde bütün fatura işçilere çıkarılıyor diyen Görgün, “Pandemi ve kriz sürecinde işçiler bir yandan sağlığını korumaya çalışırken, bir yandan da ekmeğini korumaya çalışıyor. Büyük bir yoksulluk var. Özellikle kısa çalışma ödeneği ve zorunlu ücretsiz izin uygulamaları işçileri mağdur ediyor. İşverenler karlarını artırmak için yasalardaki açıkları kullanıyorlar. Bu konuda işçilerin yapacağı tek şey birlik olması, haklarını araması ve sendikalarda birleşmeleri gerekiyor. Mücadeleye devam diyoruz” diye konuştu.evrensel.net

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık