İzmir'de 98 metro özel güvenlik görevlisini işten çıkarıldı

İzmir'de 98 metro özel güvenlik görevlisini işten çıkarıldı İzmir Metrosu'nda güvenlik hizmetlerinde çalışan 227 personelden 98'i işten çıkarılmalarını protesto için Çankaya Metro İstasyonu girişinde protesto eylemi yaptı. RADİKAL - Güvenlik hizmetleri ihalesini kazanan firmanın sözleşmelerini yenilemediği ve çalıştıkları firma tarafından işlerine son verildiğini bildirdiği güvenlik elemanları peronlarda artık güvenlikçiye gerek olmadığı gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını, işlerine devam eden arkadaşlarının da yeni iş sözleşmesi şartları nedeniyle zor durumda kaldığını söyledi.

İzmir'de 98 metro özel  güvenlik görevlisini işten çıkarıldı
  • 05 Şubat 2015, Perşembe 22:01

İzmir Metrosu'nda tesislerin, istasyonlar, peronlar ve vagonların güvenliği için yapılan ihale, 98 güvenlik elemanını üzdü. Daha önce çalıştıkları firmadan yeni kazanan firmaya geçişlerinin yapılmasını bekleyen 227 personelden 129'una göreve devam edecekleri bildirdi. İşlerine son verildiğini 58'nin ihbarname, 40'nin sözlü bildirimle öğrenen 98 kişi ise mağdur oldu. Çankaya İstasyonu yolcu girişi önünde toplanan işsiz kalan güvenlikçiler ve onlara destek veren arkadaşları karara tepki gösterdi. Mağdur güvenlikçiler kendilerine İzmir Metrosu yönetiminin İstanbul ve Ankara 'daki metro peronlarında güvenlikçilerin görev yapmadığını, İzmir'de de artık peronlarda güvenlik uygulamasına son verileceği için personel azalttıklarını söylendiğini açıkladı. Metro yönetminini bu kararını bildirdiği ihaleyi kazanan güvenlik firmasının 227 güvenlik elemanından sadece 129'uyla sözleşme yenileyeceğini belirten mağdur güvenlikçiler işsiz bırakılmalarına tepki gösterdi.

Öte yandan işlerine devam edecek personele verilen yeni firmanın iş sözleşmesinde çalışanları mağdur edecek maddeler olduğunu belirten güvenlikçiler, "Örneğin metro güvenlikçisi olan bizleri firma istediği başka yerlerde de çalıştırabilecek. Bu işyerine ayrıldıktan sonra 3 yıl boyunca işverenlik aleyhine rekabet oluşturacak bir işte çalışmamaya zorlanıyoruz. Ayrıca fazla çalışma ücretleri ve telafi çalışmasıyla ilgili çalışanı mağdur edecek maddeler var"dedi.

DHA-Utku BOLULU

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık