İzleyenleri büyülediler

MERSİN'de Portekizli Evora Çağdaş Dans Topluluğu'nun gösterisi izleyenleri büyüledi.

İzleyenleri büyülediler
  • 28 Kasım 2016, Pazartesi 17:38

Mersin Akdeniz Opera ve Bale Kulübü ev sahipliğinde kente gelen Evora Çağdaş Dans Topluluğu ettiği "Eros ve Psykhe" adlı gösterisi, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Üniversitesi'nde gerçekleşti. Gösteriyi Vali Özdemir Çakacak, Portekiz Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Başkanı Fazıl Tütüner ile çok sayıda sanatsever izledi.

Gösteri öncesi konuşan Kulüp Başkanı Tütüner, 8 yıl önce kurulan kulübün Türk ulusal çağdaş bale ve opera sanatının tanıtılması, kalkınmasına destek verdiğini belirtti. Kulubün şu ana kadar 50'den fazla etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade eden Tütüner, çocukların müzikle buluşturulması için de koro çalışmaları yaptığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Portekiz Kültür Bakanlığı Sanat Genel Müdürlüğü ile Evora Belediyesi'nin desteklediği, koreografisini ve yönetmenliğini Nelia Pinheıro ettiği ve yaptığı, dansçı Fabıo Blanco Gonçalo Andrade ve Nelaı Pinheıro ettiği ve rol aldığı "Eros ve Psykhe" adlı gösteri gerçekleşti.

Yaklaşık 1,5 saat süren gösterinin anısına Kulüp Başkanı Tütüner, dansçılara çiçek ve plaket verdi. Sahneye gelip, gösteri hakkında bilgi veren Derneği, Büyükelçi Silva ıse sanatın toplumlararası yakınlaştırıcı gücünden bahsederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba göstereceğini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık