İstanbul’da Avrupa Yakası'nda Suriyeli yüzde 500 arttı

CLK Boğaziçi Elektrik verilerine göre Suriyeli ailelerin İstanbul’un Avrupa yakasındaki abonelikleri, 4 bin 833 konut ve 321 ticarethaneye ulaştı. Yabancılara ait elektrik aboneliği sayısı da toplamda 18 bin 611 oldu

İstanbul’da Avrupa Yakası'nda Suriyeli yüzde 500 arttı
  • 24 Nisan 2016, Pazar 16:09

İstanbul’da Avrupa yakasının elektrik dağıtım şirketi CLK Boğaziçi Elektrik’in verilerine göre, bu bölgede her gün 362 kişi ‘sıfır’ diye nitelenen yeni konutlara geçti. Yılın ilk 3 ayında geçen yıla oranla sıfır daireye taşınmalar yüzde 27 arttı. Avrupa yakasında 3 ayda 32 bin 642 kişi yeni eviyle tanıştı. Son 1 yılda 121 bin sıfır eve abonelik yapılırken ikinci elde bu rakam 343 bin oldu. Yani toplamda 1 yılda 465 bin abonelik yenilendi. Bölgesel olarak en çok hareket, Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Başakşehir gibi gelişmekte olan bölgeleri barındıran Avcılar’da oldu. Avcılar’ın ardından Sefaköy, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Bakırköy öne çıktı. İkinci el satış ve kiralama hareketliliğinde ise yılın ilk çeyreğinde yüzde 13 düşüş gözlendi. İkinci el alım ve kiralık alanında da Avcılar öne çıktı, Beyoğlu ve çevresini içine alan Perpa, Sefaköy, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa onu izledi. Yeni aboneliklerde yabancılardaki artış da dikkat çekici oldu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık