İl Spor Güvenlik Kurumu, akla mantığa sığmayan,

İl Spor Güvenlik Kurumu, akla mantığa sığmayan,
  • 22 Eylül 2014, Pazartesi 20:15

Diyarbakır'da sporu bitirmeyi amaçlayan anlayış Samsunspor'la oynanacak kupa maçı ve ligdeki Yeşil Bursa maçı öncesinde özel güvenlik sayısında rekor artış yaparak Diyarbakırspor'u maddi açıdan büyük yükün altına soktu… Sponsorlu Bağlantılar BU DURUMA TEPKİ GÖSTEREN DİYARBAKIRSPOR MAÇLARINI DİYARBAKIR'DA DIŞINDA OYNMAMAYI YA DA MAÇLARA ÇIKMAMAYI PLANLIYOR….


Küllerinden doğan, yeniden filizlenen Diyarbakırspor'un hiçbir kurum ve kuruluştan yardım almadan kendi ayaklarının üzerinde durması, egemen güçlerin kontrolünün dışına çıkmasının yarattığı rahatsızlık devam ederken, halka yakın ve egemen güçlerden uzak olan bu yeni anlayışı sindirmek için her yola başvuran zihniyetin son oyunu pes dedirtti. İl Spor Güvenlik Kurumu, akla mantığa sığmayan, Türkiye'nin hiçbir yerinde 3.Lig takımlarına uygulanmayan şekilde Diyarbakırspor'un maçlarındaki özel güvenlik sayısını 3-4 kat artırdı. Bu duruma tepki gösteren Diyarbakırspor, maçlarını Diyarbakır dışında oynamayı ya da maçlara çıkmamayı tartışıyor.


BARİYER OLAYI İLE BAŞLADILAR VE DEVAM EDİYORLAR Bugüne kadar stat önünde güvenliği sağlayan bariyerleri Diyarbakır ve Türkiye'nin her yerinde karşılamış olan emniyet, geçtiğimiz günlerde kafalarda soru işareti bırakan şekilde bariyer alımı,taşınması,monte edilmesi ve tekrar kaldırılması işini kulübe yüklemişti. Emniyetin işi olan bu olayın kulübe yükletilmeye çalışılmasının yıllık maliyeti yaklaşık 150 bin TL anlamına geliyor. Kulübün bu durumu kabul etmemesi üzerine bariyer alımı emniyet tarafından yapıldı ancak taşınma,monte edilme olayı yine kulüp tarafından yapılıyor. Bu da kulübün her maç için 2 bin TL,sezon boyunca da yaklaşık 40 bin TL ödemesi anlamı taşıyor.

HİÇ BİR KULÜP BU ENKAZIN ALTINDAN ÇIKAMAZ Akıl almaz uygulamalardan yenisi özel güvenlik olayı oldu. Ortalama 50 olması gereken özel güvenlik personeli sayısı tüm itirazlara rağmen maçlarda 70-80 arasında uygulanıyordu. Her maç için kulübün kasasından yaklaşık 6 bin TL çıkarken,yeni şok bu sayının rekor sayıda artırılması oldu. Emniyet,Salı Samsunspor'la yapılacak kupa maçı için 200 ve Pazar günü yine oynanacak Yeşil Bursa maçı için kulübe 200 öz el güvel güvenlik personeli getirilmesini dayattı. Bu da bu iki maç için kulübün kasasından yaklaşık 40 bin TL çıkması anlamına geliyor. Sezon boyunca bu gibi olayların kulübe maliyeti 300 bin TL'yi geçecek.

YA DİYARBAKIR DIŞINDA OYNARIZ YA DA MAÇLARA ÇIKMAYIZ Emniyetin dayatmalarına tepki gösteren Diyarbakırspor, maçlarını Diyarbakır dışında oynamayı ya da ikinci seçenek olarak bu duruma tepki göstermek adına maçlara çıkmamayı planlıyor. Bir maçın stat ve güvenlik giderleriyle beraber kulübe maliyetinin yaklaşık 20 bin TL'yi geçtiğini belirten spor adamları da burada bilinçli bir pes ettirme politikası olduğunu düşünüyor. Spor adamları,”Diyarbakırspor'un egemen güçlerin kontrolünden çıkması, kimseden yardım almadan ve siyasetten uzak şekilde yönetilmesi birilerini rahatsız ediyor. Diyarbakırspor'u bitirmeyi kafasına koyan bu güçler yeni yapılanmaya izin vermek istemiyor. Onların tek amacı Diyarbakırspor'u ya kendi kontrollerine almak ya da yaşamasına ve güçlenmesine izin vermemek.

Halkın takımı olgusu uykuları kaçırtmış gibi. Bu uygulamaların tek amacı budur. Dünyanın hiçbir yerinde ve Türkiye'de 3.Lig takımına karşı böyle uygulamalar yok. Bırakın 3.Lig'i üst liglerde kimse bu giderlerin altından çıkamaz” diyerek tepki gösterdi. Samsunspor ve Yeşil Bursa maçları öncesindeki bu inanılmaz kararlar ve emniyet eliyle yürütülen tutumun geçen günlerde Tarım Festivali'nin stada alınmasına gösterilen tepkilerden hemen sonra gelmesi de düşündürücü. Spor adamlarına göre festivali bahane ederek Diyarbakırspor'un maçlarını Atatürk Stadı dışındaki tesislere almak isteyen güçler, gelen tepkiler üzerine bunda başarılı olamayınca öz el güvenlik sayısını ve maliyetini artırarak kulübü sindirerek intikam almak istiyor.

AMAÇ STADIN YIKIMINI HIZLANDIRMAK MI? Bir başka iddia ise daha vahim. Diyarbakırspor'un önünü kesmek isteyen anlayış bu gibi yollarla önce stattan uzaklaştırmak ve sonra halktan kopmasını sağlayarak başarının önüne geçmek istiyor. Böylece Diyarbakırspor pes edecek ve rant alanı haline getirilmek istenen Atatürk Stadının yıkımı da hızlandırılmış olacak. Devlet kurumları spor kulüpleri ayakta tutmak ve spora yatırım yapmak gibi anayasal görevleri yerine getirmek yerine akıl almaz uygulamalarla tam tersini yaparken,bu duruma tepki gösteren taraftarlar da “Bu yanlışlardan dönülmezse devlet birimleri ve halk karşı karşıya gelecek. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık