İbrahim Saraçoğlu'na TRT'den rekor ücret!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Bitkisel Kür' başdanışmanı İbrahim Saraçoğlu, vatandaşın parasıyla ihya edildi. TRT 44 program için Saraçoğlu'na 1.3 milyon lira ücret ödedi.

İbrahim Saraçoğlu'na TRT'den rekor ücret!
  • 15 Haziran 2016, Çarşamba 17:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Bitkisel Kür' başdanışmanı Prof. İbrahim Saraçoğlu'nun TRT Diyanet'te yayınlanan programına, 44 bölüm için toplam 1.3 milyon lira ödendiği ortaya çıktı. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TBMM KİT Komisyonu üyesi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in sorularına yazılı yanıt verdi. Programın, Fiyaka İletişim ile TRT ortak yapımı olduğu, kurumun İstanbul stüdyolarında çekildiği ve TRT personelinin çalıştırıldığı açıklandı. Programın ilk 26 bölümüne 845 bin lira, 27'den 44'üncü bölümüne kadar da 510 bin lira ödendi. Toplamda 1 milyon 355 bin lira, TRT' bütçesinden karşılandı. TRT'Yİ VATANDAŞIN VERGİLERİ DÖNDÜRÜYOR Kurumun en önemli gelir kalemlerinden biri vatandaşın elektrik faturasından gelen TRT payı. Son açıklanan 2014 faaliyet raporuna göre elektrik faturalarından 802.2 milyon TL'lik gelir sağlandı. TRT'ye ayrıca bütçeden de para aktarıldı. Bu tutar 2005-2015 yılları arasında toplam 55 milyon 333 bin lirayı buldu. Gelirinin tamamına yakını, TRT payı ve bandrol ücretlerinden oluşan TRT, son beş yılda dışarıya yaptırdığı programlar için toplam 1 milyar 686 milyon lira, konuk ve program sunucularına ise 95 milyar lira ödedi. Devlet kanalı TRT'nin 9 binden fazla çalışanı olmasına karşın ‘dışarıya' yaptırdığı programlar için geçen yıl 423 milyon lira ödendi. 44 PROGRAM İÇİN 1 MİLYON 355 BİN LİRA ÖDEME YAPILDI Hazırladığı bitkisel kürlerle tanınan biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzmanı İbrahim Saraçoğlu'nun sunduğu programın ilk bölümü 13 Eylül 2014'te yayınlandı. O günden bu yana her cumartesi yayınlanıyor. Programın ilk 26 bölümüne 845 bin lira ödenirken, sözleşme yenilendi. Saraçoğlu'nun şirketi bu sözleşme ile programın 27'nci bölümünden 44'üncü bölümüne 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık