Hürriyet'ten Amiralleri fişleme skandalı.

Hürriyet, gelen tepkiler üzerine önce ailelerin bulunduğu fişleme listesini sildi, ardından haberi Twitter'dan kaldırdı. Gelen tepkilerden en dikkat çekeni CHP Genel Başkanının Medyadan Sorumlu Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın paylaşımıydı. Özkan, "Hürriyet markasına yazık. Sizin gibi çapulcunun eline kalmış. Darbeci ne demek? Polis, savcı, yargıç ve muhbir de sizsiniz! Operasyon aparatlığı yakışır size. Ama 98 yıllık CHP'ye ve milletimize karşı bu ayıbınızın altında kalacaksınız" demişti.

Hürriyet'ten Amiralleri fişleme skandalı.
  • 06 Nisan 2021, Salı 0:32

Hürriyet, önce 'Montrö bildirisi' diye duyurduğu emekli amirallerin açıklamasını 'darbe bildirisi' ilan etti. Amiralleri ve ailelerini fişledi. Tepkilerin ardından Hürriyet fişleme listesini sildi, ardından haberi Twitter'dan kaldırdı.

Hürriyet gazetesi, 104 emekli amiralin imzaladığı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak yayınlanan bildiriyi 'darbe bildirisi' olarak nitelendirirken, imzası olan emekli amirallerin CHP üyesi yakınlarının da listesini paylaştı.

Hürriyet'in haberinde, başlıkta 'darbe bildirisi' ifadesi kullanılırken, haber metninde 'darbe imalı bildiri' dendi. İmzasız yayımlanan haberde, 104 emekli amiral arasında CHP üyesi olanlar ve yakınları CHP üyesi olanların da listesi yayımlandı. Haberde, bildiriyi imzalayan İyi Partili Ergun Mengi'ye de dikkat çekildi.

Hürriyet, bildiriye ilişkin ilk haberlerde 'Montrö bildirisi' ve 'emekli amirallerin bildirisi' ifadesi kullanmıştı.

Hürriyet'in söz konusu haberi şöyle:


TEPKİLERDEN SONRA SİLDİLER

Hürriyet, gelen tepkiler üzerine önce ailelerin bulunduğu fişleme listesini sildi, ardından haberi Twitter'dan kaldırdı. "Darbe bildirisi" kısmını da "skandal bildiri" olarak revize ettiler.

Hürriyet'e en sert tepki CHP Genel Başkanının Medyadan Sorumlu Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili, Ergenekon kumpasında Sİlivri Cezaevi'nde yıllarca tutsak kalmış Tuncay Özkan'dan gelmişti. Özkan, "Hürriyet markasına yazık. Sizin gibi çapaçulun eline kalmış. Darbeci ne demek? Polis, savcı, yargıç ve muhbir de sizsiniz! Operasyon aparatlığı yakışır size. Ama 98 yıllık CHP'ye ve milletimize karşı bu ayıbınızın altında kalacaksınız" demişti.

"ÖNCEDEN ZAMAN, TARAF, SAMANYOLU VARDI; ŞİMDİ HÜRRİYET VAR, CNN TÜRK VAR"

KRT TV Genel Müdürü, gazeteci, Ergenekon kumpası mağduru Adnan Bulut'tan da flaş bir paylaşım geldi. Bulut Twitter hesabından, "CNNTÜRK boykotunun haklılığı bir kez daha kanıtlanmış oldu. Hürriyet ve CNNTÜRK kumpas merkezi gibi çalışıyor.  Önceden Zaman, Taraf, Samanyolu vardı. Şimdi Hürriyet var, CNNTÜRK var. İstanbul seçimini de sabote etmişlerdi anımsayın. Binali Yıldırım kazanıyor yayını yapmışlardı" değerlendirmesinde bulundu.


"VAH GÜZEL ÜLKEM VAH!"

krttv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner, "Ortada hiç bir suç yokken birilerini suçlu ilan edip, onların akrabalarını hedef göstermenin, bir siyasi partiye illegat örgüt muamelesi yapmanın adı 'habercilik' olmuş.
Vah güzel ülkem vah!" dedi.

İşte tepkilerden bazıları:

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir:

Hürriyet Gazetesi medyanın amiral gemisi değil, saltanat kayığı olduğunu bir kez daha gösterdi.

“Montrö Bildirgesi”bir gün sonra “darbe bildirgesi”oldu.

CB’nin talimatıyla amirallerin CHP üyesi yakınlarını fişliyor, hedef yapıyor ve CHP üyeliğini suç gibi göstermeye kalkışıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba:

Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli.
Basının amiral gemisini düşürdükleri hale bak.

#Hürriyet, Saray'dan aldığı talimatı yerine getirip, özel yaşamı ifşa ediyor.

E.Amiralleri yazacağına,
15 Temmuz darbecilerinin siyasi akrabalarını yaz.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç:

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hürriyet Gazetesi tarafından hedef gösterilmesi kabul edilemez!

Bu günler de geçer iktidar operasyonunun aparatı olmayın 
@Hurriyet!

CHP'li Gaye Usluer:

Anayasa Madde 26 
 Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. 
Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç:

15 Temmuz darbesindekilerinin ya kendilerinin ya da kardeşlerinin çoğunun AKP üyesi olduğunu da yazsana. Tarım Bakanının ya da Şaban Dişli’nin kardeşini mesela. Bir zamanlar Türk basınının amiral gemisiydi Hürriyet. Artık Tayyip Erdoğan’ın gemiciği.

CHP PM Üyesi, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır:

Erdoğan: Montrö Sözleşmesi’ni savunan emekli amirallerin içinde “bizzat CHP üyesi olanlar var.” demiş,
#Hürriyet paçavrası da hemen hedef göstermiş.

Peki AKP üyesi olup FETÖ güzellemesi yaparak devletin içine yerleşen ve darbe girişiminde bulunan hainlerin listesi ne olacak?

CHP'li Eren Erdem:

Hürriyet = Akit
CNNTürk = A Haber
Ahlak yoksunu “Demirören Gaz” mecmuası!

Erdem Güler isimli yurttaş:

Bir dönem "açıklanamayacak deliller var" denirdi. Bavulcu Baransu sahte dijitalleri yayınlardı. Şimdi "CHP üyeleri var" deniyor. Baransu özentisi Ahmet Hakan yayınlıyor. Yeni bavulcuları tarih yazdı. Unutmayız.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç:

Dün de bugün de cübbeli, sarıklı generalleri himaye edip, Cumhuriyeti ve kazanımlarını savunanları cezalandıran iktidarın, yanaşması #Hürriyet  

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olmak ONURDUR!!

CHP eski milletvekili, KRT TV programcısı, gazeteci Barış Yarkadaş:

1- HÜRRİYET'te yayımlanan sözde bir haber, medya tarihine utanç olarak geçecek! Sözde haber, gözaltındaki 4 amiralin CHP üyesi olduğunu, akrabalarının da CHP'ye üyeliğinin bulunduğunu ayrıntılarıyla yazmış. CHP'li olmak onurdur, şereftir! CHP Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir.

2- Bu sözde haberi iktidardan aldığınız açık talimat sonrası yazar ve yayınlarken hiç mi utanmadınız! Siz iktidarın papağını mısınız? CHP'li olmak suç mudur? Bu nasıl bir ahlaksızlıktır? Hiç mi utanmanız kalmadı! Alacağınız üç kuruş için bu yaptığınıza değer mi? Utanın, utanın!

3-Bir sözüm de muhalefete: "Bizim gerçek gündemimiz ekonomi" diyor, AKP'nin gündemi istediği gibi şekillendirmesine yol açıyorsunuz. Gördüğünüz üzere artık CHP üyesi olmak bile suç gibi gösteriliyor. Buna cesur bir karşılık vermediğiniz takdirde, AKP size nefes bile aldırmayacak!

Gazeteci Alican Uludağ:

Erdoğan'ın; "Bu 104 kişinin içerisinde bizzat CHP üyesi olan; kendisi, karısı, yeğeni, oğlu, şusu, busu olanlar var; bunları yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz" demesinden sonra..

Bu kişisel veriler CHP'den başka yalnızca Yargıtay Başsavcılığı kayıtlarında olur.

ERDOĞAN BUGÜN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 104 amiralin yayımladığı bildiriyle ilgili konuşurken "Bu işin merkezinde ana muhalefet partisi var" dedi.

Erdoğan'ın Beştepe'de gerçekleşen Değerlendirme Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalardan konuyla ilgili söyledikleri şöyle:

Geçmişte darbe imalarını 'genç subaylar' rahatsız diye ifade edenlerin işi emekli amirallere havale ettiğini anlıyoruz. Sadece bu tartışma bile başlı başına Türkiye'nin darbe dönemleri anayasasından, yeni ve sivil anayasaya geçişinin işaretidir.

Ana muhalefet partisinin başını çektiği kesimin bu tartışmaların ekonomik sıkıntıların üstünü kapamak için çıktığını bahane etmektedir. Salgın döneminde yaptığımız başarının sonuçlarını yarın milletimizle paylaşacağım. 

Şu anda bu 104 kişinin içerisinde bizzat CHP içinde üye olan, ailesi olanlar var. Siz bunları yakın zamanda medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde ana muhalefet partisinin ta kendisi var. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık