Güvenlik‬ ‪ işçileri‬, sendikası DİSK Güvenlik-SEN ‪belediye ‪‎başkanın ‪‎masaya ‪‎oturdular. ‪

Güvenlik‬ ‪ işçileri‬, sendikası DİSK Güvenlik-SEN  ‪belediye ‪‎başkanın ‪‎masaya ‪‎oturdular. ‪
  • 05 Mart 2015, Perşembe 20:54

Güvenlik ‪ işçileri, ‪belediye ‪‎başkanını ‪‎masaya ‪‎oturttu. ‪

‪‎Çankaya ‪‎Belediyesi ’Nedeki Güvenlik-‪Sen üyesi işçiler Belediye ‪Başkanı ‪‎Alper ‪Taşdelen’i masaya oturttu, sorunlarının çözülmesini istedi. Taşdelen işçileri gözeten bir tutum alacaklarını belirtti

‪DİSK Güvenlik-Sen, Çankaya Belediyesi’ndeki özel güvenlik işçilerinin yaşadıkları sorunlara ilişkin Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile bir görüşme gerçekleştirdi. Sendika yetkilileri ve işyeri temsilcilerinin katıldığı görüşmede Güvenlik-Sen üyeleri ihale dönemlerinde yaşanan güvencesiz çalışma dayatması, ücretlerin yetersizliği ve zamanında yatırılmaması, ücret pusulalarının dağıtılmaması, iş kıyafetlerinin verilmemesi, parklarda çalışan kadın işçilerin sorunları ve bazı birimlerdeki fiziksel eksiklikler ile ilgili sorunlarını iletti, taşeron şirketin fiili uygulamalarından dolayı yaşanan sorunları dile getirdi.

Taşdelen de görüşmede yeni yapılacak ihale sürecinde işçileri gözeten bir tutum alacaklarını, ücretlerde ciddi iyileştirmeler yapacaklarını ve taşeron şirketin fiili uygulamalarının daha sık denetleneceğini belirtti. Taşdelen, bu tutumlarının ardından sorunların yaşanmayacağına inandığını da ifade etti.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Güvenlik-Sen temsilcileri de Çankaya Belediyesi’nde özel güvenlik işçilerinin tüm meslektaşlarına örnek olacak bir örgütlenmeyi büyüttüğünü, bir yandan işçi eğitimleri diğer yandan işyeri sorunlarına yapılan müdahaleler ile özel güvenlik işçilerinin sınıf mücadelesinde “Biz de varız” dediğini dile getirdi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık