GS4 GÜVENLİK Binlerce Filistinlinin tutulduğu İSRAİL DE SÖZLEŞME SİNİ

GS4 GÜVENLİK Binlerce Filistinlinin tutulduğu İSRAİL DE SÖZLEŞME SİNİ
  • 07 Haziran 2014, Cumartesi 19:46

İnsan hakları grupları, G4S şirketini protesto etmişti

LONDRA (AA) – İngiltere merkezli özel güvenlik firması G4S, gelecek üç yıl içerisinde İsrail hapishaneleriyle olan tüm sözleşmelerine son vereceğini duyurdu

G4S Genel Müdürü Ashley Almanza, kararı İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen yıllık genel toplantı sırasında birkaç insan hakları eylemcisinin, İsrail hapishanelerinde işkence gören Filistin vatandaşlarına yapılan haksızlıkta payı olduğu iddia eden G4S firmasını protesto etmesini takiben doğruladı.

Firmanın yıllık genel toplantısına katılabilmek için, şirketten hisse satın alan yaklaşık 25 protestocu, dün toplantı sırasında başlattıkları gösteri nedeniyle firmanın güvenlik güçleri tarafından toplantı salonundan çıkarılmıştı. Gösteriye ilişkin YoutTube’a yüklenen video kliplerinde eylemcilerin “Utan G4S” diye bağırdıkları duyuluyor.

Firmanın yıllık genel toplantısı sırasında, G4S’yi “İsrail oyununa ortak olmakla” suçlayan eylemciler, daha önceleri firmanın Londra’daki binasının önünde de gösteri düzenlemişti.

Gelişmelerle ilgili İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Ashley Almanza, G4S’nin kararının İsrail genelindeki tüm hapishane hizmetleri sözleşmelerini kapsayacağını belirterek, “Sözleşmelerin süresinin dolmasını bekliyoruz ve yenilenmesini ummuyoruz” dedi.

Binlerce Filistinlinin tutulduğu Ofer hapishanesi, Batı Şeria’daki bir polis karakolu, askeri kontrol noktalarına görüntüleme ekipmanı ve güvenlik sağlanmasına ilişkin sözleşmeler, önümüzdeki yıl sonuna kadar süresi dolması beklenen sözleşmeler arasında bulunuyor.

G4S, çalışanlarının İsrail veya İsrail işgali altındaki topraklarda bulunan cezaevlerinde ve cezaevi tesislerinde herhangi bir hizmet sunmadığı, sadece güvenlik kameraları gibi ekipmanın tamirini yaptıklarını bildirdi.

Bu arada, İngiliz hükümetinin denetleme örgütü The National Contact Point’in (NCP) G4S’nin İsrail ve Batı Şeria’daki operasyonlarını inceleme altına alması dikkatleri çekti. Ayrıca G4S tarafından görevlendirilen ve dün yayımlanan bağımsız bir insan hakları raporunda, güvenlik şirketinin “insan hakları ihlallerine katkısı olan bir rolü olmamıştır” ifadesi yer aldı. Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren G4S güvenlik şirketi, 8 bini İsrail’de olmaz üzere, dünya genelinde 600 bin çalışana sahip.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık