Frankfurt’ta oy verme işlemi durdu

Türk seçim tarihinde belki de bir ilk yaşandı. Yüksek Seçim Kurulu, Frankfurt’taki oy verme işlemlerini talimatla durdurdu. Olayın nedeni ise, "evetçi" olduğu öne sürülen Nizamettin Uyanık isimli 66 yaşındaki bir seçmenin, birer dakika arayla, kentteki iki ayrı sandıkta oy kullanmasıydı. 2 saat aradan sonra oy kullanma işlemi yeniden başladı.

  Frankfurt’ta oy verme işlemi durdu
  • 01 Nisan 2017, Cumartesi 13:41

BİRER DAKİKA ARAYLA İKİ OY

Dün sabah saat 09.47'de Frankfurt Başkonsoosluğu'nun bahçesindeki seçim bürosuna gelen Uyanık, saat 09.47'te 2 nolu sandığa gönderildi. Burada kimliği kontrol edildi ve ardından oyunu kullanabileceği belirtildi. Şahıs oyunu kullandı. Daha sonra yanındaki 3 no'lu sandığa geçti ve burada da kimliğini gösterdi.

Sandık başkanı, kimliği kontrol edip yeniden oy pusulası ve zarf verdi. Mainz’dan geldiği belirtilen seçmen de, yeniden mührünü bastı ve oyunu attı. Bu sırada CHP'li üye durumu fark edip itiraz etti. Ancak, itiraz gecikmişti ve oy sandığa atılmıştı. Üstelik de seçmen hızla seçim mahallini terk etmişti. Hemen YSK temsilcisi ile Frankfurt Başkonsolosluğu alarma geçirildi.

YSK: HEMEN SANDIĞI KAPATIN

Ankara'daki Yüksek Seçim Kurulu'na durum iletildi. Yüksek Seçim Kurulu „Hemen oy verme işlemini durdurun“ talimatını verdi. Bunun üzerine oy verme işlemi durduruldu. YSK'ya durum anlatıldı ve yeni talimat beklendi.

YSK, iki saat sonra oy verme işleminin yeniden başlatılmasını kararlaştırdı. Oy sandığa atıldığı için, bu konuda bir şey yapılamayacağı, ancak sorumlular hakkında yasal işlem yürütüleceği belirtildi. YSK'nın konuyla ilgili yazılı talimatı ve kararı ise, dün akşam saatlerinde Frankfurt Başkonsolosluğu'na gönderileceği açıklandı. Ancak daha sonra yazılı bir açıklama yapılmayacağı bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık