Feyzioğlu: Türkiye’yi içine düşürdükleri bu beladan kurtulmak için...

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen ‘Ulusal Egemenlik Hukuk ve Demokrasi’ konulu konferansa katıldı.

Feyzioğlu: Türkiye’yi içine düşürdükleri bu beladan kurtulmak için...
  • 21 Nisan 2016, Perşembe 18:41

Fevzioğlu, “Göreceksiniz düne kadar Atatürk’e sövüp, sayanlar veya bir Fatiha’yı esirgeyenler, Türkiye’yi içine düşürdükleri bu beladan kurtulmak için Atatürk’ün ipine sarılacaklar” dedi.

"UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPIP HAREMLERDE YAŞIYORSUNUZ"

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Metin Feyzioğlu, terör örgütü PKK ile ilgili olarak, “PKK, bölücü, kanlı, vahşi ve aşağılık terör örgütüdür. Gencecik çocukları evlerinden, analarından alıp hendeklerin önüne nöbetçi dikiyorsunuz. Kendiniz uyuşturucu ticareti yapıp, haremlerde yaşıyorsunuz. Sefilsiniz, aşağılıksınız ve kanlı katillersiniz. Bizim Allah’tan başka hiç kimseden korkumuz yok, bunu hep birlikte de söyleriz. Dağda yaşıyor diye yutturulan ama aslında villalarda harikulade hayatlar süren, insan kanıyla bu hayatlarını süren o sefiller yeniliyorsunuz. Sizi Türk ordusu, Türk polisi ve Türk milleti topyekun yeniyor. Sizin bu topraklarda kökünüzü el birliği ile kazıyacağız” diye konuştu.

İktidarın dış politika çalışmalarını da eleştiren Feyzioğlu, “Siyasi iktidara; yanlış dış politikanız Türkiye’yi bu hale getirdi. Yanlış dış politikanız dış devletlerle neredeyse savaşır hale soktu. Şu anda PKK adlı terör örgütü tarihinde hiçbir zaman sahip olmadığı bir uluslararası desteği arkasına almış durumda. Çin’den İngiltere’ye, ABD’den Rusya’ya bu ülkeler IŞİD’e karşı savaşıyor diye PKK’yı destekliyor. IŞİD’in yaratılmasında ve sivriltilmesinde maalesef Türkiye’nin de ileride tarihin yazacağı çok büyük hataları oldu. Olmuşla ölmüşe çare yok ama olanın ne için olduğunu tespit etmek çıkışı bulmak için bir zarurettir. Türkiye derhal dış politikasında yönünü ve temel ilkelerini değiştirmek zorundadır. Türkiye’nin stratejik ve son derece etkili olan dış politika ilkesi ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesidir. Yazarı da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Göreceksiniz düne kadar Atatürk’e sövüp, sayanlar veya bir Fatiha’yı esirgeyenler Türkiye’yi içine düşürdükleri bu beladan kurtulmak için Atatürk’ün ipine sarılacaklar” diye konuştu.

Feyzioğlu, siyasi iktidarla ilgili olarak ise 'Mesele, terörle mücadele ediyoruz, mazeretiyle Türkiye’nin giderek daha fazla otoriterleşmesidir. Gücün daha fazla tek elde toplanmasıdır. (Yasama da bizim, yargı da bizim, yürütme de bizim ikrarında.) Bu herhalde manşete yazılmıştır. Yasama da, yargı da, yürütme de tek elde toplandıysa ki çok şükür o noktada değiliz ama hızla oraya gidiyoruz. Bütün bu kuvvetler tek elde toplanırsa koskoca Türkiye Cumhuriyeti, Libya’nın, Suriye’nin, Irak’ın kaderini paylaşmaya mahkum edilir. O sebeple Türkiye mutlaka katılımcı, çoğulcu demokrasi mücadelesine devam etmelidir. Hiçbir zaman bu yolda kendini alıkoymamalıdır” ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık