Facebook'un hiç bilinmeyen 7 özelliği

Facebook'la ilgili ne kadar bilgiye sahipsiniz. Hemen her gün hayatımızın bir parçası haline gelen Facebook her geçen gün kendini yenileyerek devam ediyor. İşte Facebook'un bilinmeyen 7 özelliği..

Facebook'un hiç bilinmeyen 7 özelliği
  • 14 Nisan 2016, Perşembe 13:38

Facebook hayatımıza girdiğinden beri hemen her gün kullandığımız bir sosyal medya mecrası olmaya devam ediyor. 2004 yılından itibaren dünyayı kasıp kavuran Facebook çılgınlığı her geçen gün kendini yenileyerek devam ediyor. İşte Facebook'la ilgili hiç bilinmeyen 7 özellik:

 

1) Facebook'un orijinal ana sayfası ve Al Pacino 

Facebook 2007 yılında büyük bir tasarım değişikliğine gitmeden önce, orijinal anasayfada bir adamın yüzü hemen dikkat çekiyordu. Facebook adamı (Facebook Guy) olarak ünlenen bu gizemli adamın kim olduğu yıllarca gizemini korudu.

David Kirkpatrick, The Facebook Effect isimli kitabında, bu resmin, manipüle edilmiş bir Al Pacino resmi olduğunu ilk kez açıkladı. Resim, Mack Zuckerberg'in bir okul arkadaşı tarafından hazırlanmıştı.

2) Facebook'un iptal edilen özelliği 

Facebook'un ilk zamanlardaki özelliklerinden biri de dosya paylaşımıydı. Arkadaşlar arasında dosya paylaşmak için Wirehog isimli bir dosya paylaşım servisine sahip olan site, bu özelliği, 2006 yılında, telif kaygıları nedeniyle iptal etti. Oysa Wirehog, 2004 yılında hayata geçirilirken, kalıcı bir özellik olması planlanmıştı.

3) Facebook'a giren ilk dev şirketler 

Facebook ilk olarak okul arkadaşlarını birbirine bağlamak için kurulsa da, daha sonra dev şirketler için de bir iletişim platformuna dönüştü.

4) Facebook'u kullanan ilk devler arasında Apple ve Microsoft yer alıyordu.

EA, Amazon, Pepsi, PricewaterhouseCoopers gibi devler de, Apple ve Microsoft'u takip etti.

5) Poke kelimesinin anlamı 

Her ne kadar ülkemizde Dürtme olarak çevrilse de, Facebook'un Poke seçeneği yıllardır gizemini koruyor.

Bu düğmenin ne işe yaradığı biliniyor ama Poke kelimesinin tam olarak ne anlama geldiğini bilen yok, çünkü Facebook, sorulan yüzlerce soruya rağmen bu konuda açıklama yapmıyor. Hatta Zuckerberg, yaptığı bir açıklamada Eğlenceli olduğu için bu seçeneği koyduk, kullanmanıza bakın ama Poke kelimesinin tam anlamı hakkında bizden bir açıklama alamayacaksınız demişti.

6) Facebook'ta ortalama arkadaş sayısı 

Sizin Facebook'ta kaç arkadaşınız olduğunu bilmiyoruz ama tüm kullanıcıların ortalaması, kişi başına 135 arkadaşa denk geliyor.

Bunun yanında, sadece bir ayda Facebook'ta geçirilen toplam sürenin yaklaşık 500 milyar dakika olduğu tahmin ediliyor.

7) Yemekte ne var? 

Facebook çalışanları, her gün 3 öğün yemek ve içecek hakkına sahip. Çalışanlar, günün menüsünde ne olduğunu öğrenmek için yerlerinden kalkmadan, hatta profillerinden çıkmadan öğrenebiliyor; çünkü bunun için bir uygulama var. Lunchtime isimli bu küçük Facebook uygulaması, profil sayfasında yeni bir sekme açıyor ve menüyü ekrana getiriyor

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık