Esnek çalışma saatleri uygulamasının detaylarını açıkladı

İstanbul'da 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren, 60 yaş ve üstü, hamile, hastalar idari izinli sayılacak. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak. Sanayi kesimi çalışanları 07.00'da mesaiye başlayacak.

Esnek çalışma saatleri uygulamasının detaylarını açıkladı
  • 04 Kasım 2020, Çarşamba 18:11

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, sanayi sektörü çalışanları için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemlerinin belirlenmesi için toplantısın ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya basın açıklaması yaptı.

Yerlikaya'nın açıklamalarına göre; 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren, 60 yaş ve üstü, hamile, hastalar idari izinli sayılacak. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak. Sanayi kesimi çalışanları 07.00'da mesaiye başlayacak.

Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bireysel önlemlere uymada sorunlarımız var. Kısıtlanmış günlere geri dönemk istemiyoruz. Bu süreçte maske su kadar gerekli. İstanbul'da tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımız kademeli mesaiye geçmişti. Bugünden itibaren dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamı genişliyor. 60 yaş ve üstü çalışanlar, hamile, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli olup evden çalışabilecek. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak.

İşçi ve işveren sendikalarımız, meslek odalarımız, STK'larımız ile istişareler ettik. Sanayide çalışanların 07.00'de mesaiye başlaması kararı alındı. 9 Kasım'dan itibaren başlayacak. Salgının üstesinden birlikte geleceğiz, birlikte başaracağız."

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu tarafından Covıd-19 Salgını ile ilgili alınan yeni kararlar

04.11.2020 tarihinden itibaren;

1. 60 yaş ve üstü çalışanların ( idareci pozisyonda olanlar hariç), Hamilelerin, Kronik rahatsızlığı bulunanların, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personelin,
idari izinli sayılarak evden çalışması,
2. Yukarıdaki 4 madde dışındaki diğer personelin ise dönüşümlü (haftalık) olarak çalışması,

3.  İlçede görevli olup dönüşümlü çalışma esasına göre büroda bulunmayan
personelin, ihtiyaç duyulması halinde Kaymakamlarca (İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi
(İSDEM)) mahalle denetim ekiplerinde görevlendirilmesi,

4. Esnek çalışma kapsamında uzaktan veya dönüşümlü çalışan personelin amirlerinin
izni dışında görev mahallinden ayrılmaması, hizmetine ihtiyaç duyulanların çağrıldıkları anda görevlerine dönmeleri, dönüşümlü çalışan personelin teması en aza indirmek amacıyla görevde olan personel ile temas etmemesi yönünde gerekli tedbirin alınması, personelin adres ve iletişim bilgilerinin güncel tutulması,

5.  09.11.2020 tarihinden itibaren Sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 07.00'de mesaiye başlaması

6.  Aşağıdaki işletmeler 22:00 den sonra hizmet vermeyecek;
Evlere paket servis ve gel al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere;

Lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi iş yerleri, nikah/düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, saunalar

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık