Emeklileri bu yaz neler bekliyor?..

Emekliler için 2016 zam yılı oldu. Hükümetin yaptığı düzenlemeler sayesinde emekliler ekstra zamlara kavuştu.

Emeklileri bu yaz neler bekliyor?..
  • 14 Nisan 2016, Perşembe 13:38

Takvim'de yer alan habere göre normalde SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılda 2 kez enflasyon zammı, memur emeklileri de toplu sözleşme artışını alırken; yapılan düzenlemelerle yeni gelir imkanları yaratıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak'ta yüzde 3.86'lık enflasyon artışına ek, 100 lira seyyanen zam yapılırken; emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışanlar, yüzde 10'luk kesintinin kalkmasıyla yüzde 11.1'lik gelir artışına kavuştu. Şimdi de emeklilerin hem maaşlarını aldıkları bankalardan promosyon elde etmesi hem de ucuz tatil yapabilmesi için düğmeye basıldı. Bu çalışmalar beklendiği gibi sonuçlanırsa, emekliler yaz aylarında Temmuz zammının yanı sıra 2 önemli avantaj daha elde edecek.

İşte emeklileri bu yaz bekleyenler:

YÜZDE 5 ZAM

Tüm emekliler Temmuz'da zam alacak. Memur emeklilerinin zammı toplu sözleşmede belirlenmişti. Buna göre memur emeklilerinin maaşı memurlar gibi yüzde 5 artırılacak. Ayrıca ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6'yı geçerse, bu fark da yine Temmuz'da maaşlara yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammını ise enflasyon belirleyecek. Maaşlarda bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılacak. 6 aylık enflasyon 4 Temmuz'da açıklanacak. Uzmanlar yüzde 4-5 olacağı tahmininde bulunuyor.

900 LİRA HESABI MASAYA TAŞINDI

Hükümet, bankaların emeklilere promosyon ödemesi için seferber oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bankalarla sıkı promosyon pazarlığı yapıyor. Yaz başına kadar sonuca ulaşması ve emeklilerin yaz aylarında promosyonu cebine koyması planlanıyor. Bankalar ile pazarlıklar 3 yıl için 300 lira ile başlamıştı. Şimdi ise ulaşılan rakam 3 yıllık dönem için 900 lira. Bankalarla görüşmeleri sürdüren Bakanlık yetkilileri, rakamın daha da artırılması için çalışıyor. Eğer mevcut rakam üzerinden anlaşma yapılırsa, banka emekliye 3 yıllık dönem için 900 lira promosyonu peşin ödeyecek. Bunun şartı da ödemeyi kapsayan 3 yıl boyunca bankayı değiştirmemek olacak. Bu sürenin bitiminden sonra yine aynı süreç işleyecek. Emekli isterse o banka ile ister başka banka ile sözleşme yapıp promosyonu peşin alacak. Yine 3 yıl sözleşme imzaladığı bankadan ayrılamayacak.

İNDİRİM MASADA

Turizm Bakanlığı ve turizm sektörü yetkilileri, kamu çalışanlarına indirimli tatil imkanı için görüşmelerini sürdürüyor. Sektör yetkilileri, bunun için Bakanlık'a teklif götürmüştü. Tüm kamu çalışanları ve ailelerine oteller ile tur paketlerinde yüzde 35 erken rezervasyon indirimine ilaveten yüzde 30 da ekstra indirim imkanı sağlanması bekleniyor. Memurlar çalışmaların sonucunu heyecanla beklerken; kapsama emeklilerin de alınması gündemde. Turizmciler daha önce emeklilere ucuz tatil imkanı verilebilmesi için Turizm Bakanlığı'nın kapısını çalmıştı. Ruslar'ın boşluğunu doldurabilmek için, emeklilere odaklanılabileceğini belirten sektör yetkilileri, Bakan Ünal'a, bakanlık ile birlikte emeklilere indirim fırsatları sunulabileceğini anlatmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık