Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan ‘ezber bozan’ koronavirüs yorumu:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan ‘ezber bozan’ koronavirüs yorumu: "Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi. Herkesin kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan ‘ezber bozan’ koronavirüs yorumu:
  • 24 Nisan 2020, Cuma 14:10

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, koronavirüse “Allah’ın gönderdiği müsibet” dedi

Ramazan ayının ilk sahurunda Diyanet TV’ye konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii bahçesinden canlı olarak yayınlanan programda, ‘yaşanılan sıkıntılardan ibret alınıp ders çıkarılması’ gerektiğini söyleyen Ali Erbaş, “Bunda da bir hikmet vardır” ifadelerini kullandı.

Erbaş, koronavirüsün ‘insanlığın yaptı işler nedeniyle’ Allah tarafından insanlığa gönderildiğini öne sürerek şunları söyledi:

‘KENDİMİZLE YÜZLEŞMELİYİZ’

“Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi, diyoruz. Rabbimiz, ayet-i kerimede ‘Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder’ buyuruyor. Bu açıdan yeryüzünde yaşayan tüm insanların, hem Müslümanların hem de gayrimüslimlerin kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor. Kendimizi bir muhasebeye tabii tutmamız gerekiyor.”

“Yeryüzünde meydana gelen her bir şeyin Allah’ın takdiri ile olduğunu” savunan Erbaş, “Bizim Cenab-ı Hakk'ın yeryüzünde yaratmış olduğu her şeyden ders ve ibret almamız gerekiyor. Bu bir imtihandır. Bu imtihanı bizim sabırla, metanetle kazanmamız, şerri hayra dönüştürmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık