Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten o iddialara yalanlama

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Ege Denizi’ndeki NATO faaliyetinin icrasında Türkiye’nin engel çıkardığı yönündeki iddialara ilişkin "Ege Denizi’ndeki NATO faaliyetinin icrasında Türkiye’nin engel çıkardığı yönündeki iddialar temelsiz ve haksızdır" dedi.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten o iddialara yalanlama
  • 23 Nisan 2016, Cumartesi 14:06

"EGE HAVA SAHASINDAKİ İHLAL İDDİALARI EGE DENİZİ'YLE İLİNTİLİ SORUNLARDAN KAYNAKLANMAKTADIR"
Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, Ege Denizi’ndeki NATO faaliyetinin icrasında Türkiye’nin engel çıkardığı yönündeki iddialar hakkında sorulan bir soru üzerine, söz konusu iddiaların temelsiz olduğunu söyledi. Bilgiç, Ege hava sahasındaki ihlal iddialarını hatırlatarak, "Gayet iyi bilindiği gibi Ege Denizi’yle ilintili sorunlardan kaynaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"Mülteci ve göçmen krizinin bölgemizde yarattığı insani trajediye son verilmesi için Türkiye’nin uluslararası toplumun hiçbir üyesi tarafından üstlenilmeyen bir yük aldığı herkesin malumudur. Ege Denizi’ndeki kaçak göç hareketlerinin son dönemde gösterdiği büyük düşüş de, evvelemirde 18 Mart 2016 tarihli Türkiye-AB Anlaşmasının 4 Nisan’da uygulanmaya başlamasıyla ve Türkiye’nin Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma unsurlarının çabaları sayesinde mümkün olabilmiştir. Türkiye’nin inisiyatifiyle başlatılan Ege Denizi’ndeki NATO faaliyeti de bu gelişmeye katkıda bulunmuştur. BM verileri de bu durumu teyid etmektedir. Tabiatıyla tarafların birbirlerini itham eden menfi bir yaklaşım sergilemeleri yerine, aralarındaki işbirliği ve koordinasyonu artırmaya yönelik bir davranış içinde olmaları yürütülen çabaların başarılı olmasını sağlayacaktır. Hal böyleyken, Ege Denizi’ndeki NATO faaliyetinin icrasında Türkiye’nin engel çıkardığı yönündeki iddialar temelsiz ve haksızdır. Ege hava sahasındaki ihlal iddiaları ise, gayet iyi bilindiği gibi Ege Denizi’yle ilintili sorunlardan kaynaklanmaktadır. Ülkemiz, Ege ile ilgili birbiriyle bağlantılı çok sayıdaki sorunun kapsamlı ve kalıcı biçimde çözümü için samimiyetle çaba sarfetmekte ve irade ortaya koymaktadır. Beklentimiz bu çerçevede yürütülmekte olan istikşafi görüşmelerin bir an önce tamamlanması ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasıdır."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık