Davutoğlu, "Asıl iş yapılan alanlarda kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz

6 bin 417 karayolu işçisine kadro Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yol-İş Sendikası toplantısında taşeron işçilerin kadroya alınması töreninde yaptığı konuşmada binlerce işçiyi ilgilendiren bir açıklama yaptı. 6 bin 417 taşeron işçisinin kadroya alındığını açıklayan Davutoğlu, "Asıl iş yapılan alanlarda kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz" dedi.

Davutoğlu,
  • 02 Mayıs 2015, Cumartesi 20:19
6 bin 417 karayolu işçisine kadro Başbakan Davutoğlu burada yaptığı konuşmada "Yarın 1 Mayıs. 6 bin 417 karayolu işçisinin kadrosu hayırlı olsun. Bir bayram ve müjde dedim. Bugün 30 Nisan, yarın 1 Mayıs. Sizler de emeklerinizle Türkiye'nin dört bir yanını birleştiren karayolları işçilerisiniz, onurun en büyüğünü yaşıyorsunuz. Devletin asli görevi insan onurunun parçası olan emeğin hakkını vermektir. Bütün emekçi kardeşlerime sesleniyorum, alın terlerinizin hakkı alın teriniz kurumadan verilecektir" dedi. Başbakan Davutoğlu konuşmasının devamında "Gelelim hepimizin en önemli konularından biri olan, taşeron meselesine. Bir kere şunun bilinmesini isterim. Biz bunu avucumuzda bulduk. Taşeron meselesi AK Parti iktidarlarının çıkardığı mesele değildir. İlk çıkaran 1936'ta CHP iktidarıdır. İlk taşeron uygulaması 1936'da başlamıştır. Biz önümüzde bulduğumuz devasa problemi çözebilmek için bir çok adım attık. Alt işveren olarak çalışan işçilerimizin haklarını tanzim ettik. Onlara üç yıl şartı getirdik, ücretli izin şartı sağladık. toplu iş sözleşmelerinden yararlanma hakkını genişlettik. ücretlerin tam ve zamanında ödenmesi şartını getirdik. kıdem tazminatlarının kamu tarafından ödenmesi şartını da getirdik. geçen sene 2014 eylül ayında, yani taşeron işçileriyle asıl işçiler arasındaki eşitsizlikleri giderdik.
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık