Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, 'ÖSO dükkanları ve evleri yağmaladı' haberlerini doğruladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TSK ile birlikte Afrin'e giren ÖSO'nun evleri ve dükkanları yağmaladığı haberlerine ilişkin "Bu olayları araştırıyoruz. Görünen o ki bu olaylar yaşanmış. Bazı gruplar komutanları tarafından verilen emirlere muhtemelen uymadılar" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, 'ÖSO dükkanları ve evleri yağmaladı' haberlerini doğruladı
  • 20 Mart 2018, Salı 22:16

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin'de Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu tarafından yapıldığı iddia edilen yağmalama haberlerini ciddiye aldıklarını ve olayları ciddi bir şekilde incelediklerini söyledi.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre konuyla ilgili CNN International’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Kalın, "Biz bu haberleri ciddiye alıyoruz. Bu olayları araştırıyoruz. Görünen o ki bu olaylar yaşanmış. Bazı gruplar komutanları tarafından verilen emirlere muhtemelen uymadılar. Biz bunu çok ciddi bir şekilde inceliyoruz çünkü Afrin operasyonundaki asıl amacımız en başından bu yana Afrin’de yaşayan insanlara emniyet ve güvenlik sağlamak oldu" diye konuştu.

Kalın ayrıca "gerekli önlemlerin besbelli alınacağını" da sözlerine ekledi.

Uluslararası haber ajansı AFP ve Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin geçtiği haberlere göre, Pazar günü Afrin'in kent merkezine giren Türkiye destekli güçler ev ve dükkanları yağmaladı.

Gözlemevi, Türkiye ordusuna destek veren savaşçıların "Afrinlilerin mülklerini, dükkanları, siyasi ve askeri binaları yağmaladığı" iddiasında bulundu.

Bölgede görev yapan AFP muhabirleri de Türkiye yanlısı güçlerin kenti terk etmeden önce kamyonetlerinin arkasına battaniye, içi gıda dolu koliler, keçiler hatta motosiklet yüklediğini iddia etti. Muhabirler dükkan, restoran ve evleri yağmalayan milislerin, kent merkezindeki otomobilleri de traktörlerle çıkarttıklarını öne sürdü.

ABD: Yağmalama haberleri konusunda endişeliyiz

Pazartesi günü yazılı bir açıklama yayınlayan ABD Dışişleri Bakanlığı, Afrin merkezinde yağmalama yapıldığına dair haberler konusunda endişeli olduklarını belirterek, Afrin konusunda ciddi endişelerini Türk yetkililere defalarca ilettiklerini ifade etti.

TSK Pazar günü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle birlikte Afrin kent merkezini kontrol altına alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü yaptığı açıklamada operasyonun Afrin'le sınırlı kalmayacağını YPG'nin kontrolünde olan Menbiç, Kobani, Tel Abyad, Resulayn ve Kamışlı gibi yerleşimlerde devam edeceğini söylemişti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık