Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İşverene: Biraz Az Kazanın, İşçinizle Paylaşın

İŞ ADAMLARINA “AZ KAZANIN” TAVSİYESİ “Asgari ücret bir taban belirlenir. Herhangi bir işveren kalkıp da 3 bin lira verince kimse ona neden 2 bin lira maaş veriyorsun demez. Ben de iş verenlere tavsiye ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İşverene: Biraz Az Kazanın, İşçinizle Paylaşın
  • 15 Kasım 2015, Pazar 10:06

G20 zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İŞ20 ve EMEK20 oturumunda yaptığı zirve ile resmen başladı. Erdoğan konuşmasında iş dünyasına “Ben de işverenlere tavsiye ediyorum. Biraz az kazanın, kazandıklarınızı dar gelirli insanlarla paylaşın.” şeklinde tavsiyede bulundu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları…

Etkin ekonomi ve istidam politikalarının uygulanabilmesi için işçi işveren arasında güçlü bir sosyal diyaloğun tesis edilmesi şarttır. Bunun G-20 çerçevesinde başarılabilmiş olması sevincidir. Türkiye, güçlü sürdürülebilir ve dengeli büyümeye kapsayıcılığı da dâhil ettik.”

Liderler G-20 için Antalya'da

“Büyüme sadece rakamlardan ibaret değildir. Büyümenin kalitesi ve niteliği de önemlidir. Toplumdaki tüm kesimlerin, refah artışından pay almaları gerekiyor. Biz kapsayıcılığı daha fazla kaliteli istihdam oluşturulması eşitsizliklerin giderilmesi olarak görüyoruz.”

“Sizler de İş20 ve Emek20 olarak yaptığınız çalışmalarda kapsayıcı büyümeyi benimseyerek G20′ye katkılarınızı sundunuz. Alın terini kutsal gören, emeğin karşılığının zamanında verilmesini emreden bir medeniyetin mensupları olarak bu konu bizim için çok önemli. Türkiye olarak başarılı sonuçlar elde ettiğimizi ifade etmek isterim. Asgari ücrette ve ortalama ücretlerde ciddi artışlar kaydettik.”

İŞ ADAMLARINA “AZ KAZANIN” TAVSİYESİ

“Asgari ücret bir taban belirlenir. Herhangi bir işveren kalkıp da 3 bin lira verince kimse ona neden 2 bin lira maaş veriyorsun demez. Ben de iş verenlere tavsiye ediyorum. Biraz az kazanın kazandıklaşrınızı dar gelirlilerle paylaşın. Neden? Paylaşımcı anlayışı egemen kılalım

Türkiyede faiz oranları yüksektir. Batıda faiz oranları düşük. Bizde yüzde 15′i bulan faiz oranları var. Paranın maliyetini düşürmek lazım. Paranın maliyetini düşürmediğimiz sürece ne genç iş adamı bulabiliriz ne de genç iş kadını bulabiliriz

Fakat bir adımı atmamız gerekiyor. İşçi sendikalarının dayanışması büyük önem arz ediyor. Israrla üzerinde durduğum nokta KOBİ’ler noktasında, KOBİ’ler büyük yatırımları teşvik edecektir. KOBİ’lerin teşvik edilmesi, KOBİ’lerin geliştirilmesi, başta ülkem olmak üzere tüm dünyada önem arz ediyor diye düşünüyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık