CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nde 6'ncı gün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 6'ncı gününe, Kızılcahamam'da bulunan Bulak Köyü'nden başladı.

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nde 6'ncı gün
  • 20 Haziran 2017, Salı 23:06

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 6'ncı gününe sabah saat 08:00'de başladı. Geçtiğimiz 5 gün boyunca her yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bu kez açıklama yapmadan yürüyüşe başladı.

DİSK BAŞKANI KANİ BEKO DA 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yürüyüşün 6'ncı gününde, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekilleri, Türkiye'nin farklı noktalarından gelen partililer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, işçiler ve çok sayıda vatandaş destek verdi. Yürüyüş güzergahında askerlerin görev yaptığı görülürken, yolun çevresinde bulunan dağlarda ise komandoların bulunduğu görüldü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'adalet' yazılı pankartla yürüyüşüne başlarken, partisinin grup toplantısını saat 13:30'da Çamlıdere yol ayrımında gerçekleştirecek.

ALTAN ÖYMEN, 85'İNCİ DOĞUM GÜNÜNDE 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 6'ncı gününe, CHP eski Genel Başkanı ve Gazeteci Altan Öymen de katıldı. Bugün 85 yaşına giren Altan Öymen'in doğum günü olduğu, parti otobüsünden anons edilince CHP'li milletvekilleri ve partililer Öymen'i alkışlarla kutladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nün 6'ncı günü saat 08.10'da konaklamanın yapıldığı Kızılcahamam'a bağlı Bulak Köyü'nden başladı. Yürüyüşe; Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaoğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, milletvekilleri, belediye başkanları ve işçilerden oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

YAN YANA YÜRÜDÜLER

Yürüyüşün başlamasından yaklaşık 1 saat sonra konvoya CHP'nin eski Genel Başkanı ve Gazeteci Altan Öymen de katıldı. Öymen ve Kılıçdaroğlu, selamlaştıktan sonra birlikte yan yana yürüdü.

Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşün ardından grup, Çamlıdere mevkisinde öğle molası verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada istirahat etmek için karavanına geçti. Bu sırada, parti otobüsünden Altan Öymen'in bugün doğum günü olduğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından anons edildi. CHP'li vekiller ve partililer, alkışlarla Öymen'in doğum gününü kutladı.

ÖYMEN: 85 YAŞIMA BASTIM

'Adalet Yürüyüşü Anı Defteri'ni imzalayan Altan Öymen, kendisine yapılan doğum günü sürprizi hakkında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Öymen, "Nezaketen yaşımı soran pek olmuyor ama Bugün 85 yaşıma bastım. Bugüne bu arkadaş topluluğu içinde, böyle bir vesile ile bulunduğum için de çok mutluyum" dedi.

"BU YOLUN SONUNDA İNŞALLAH TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ GELECEĞİNE İNANIYORUM"

'Adalet Yürüyüşü' üzerine de açıklamalarda bulunan Öymen, Anayasa'nın 34'üncü maddesini hatırlatarak, şunları söyledi: "Burada herkesin gösteri, yürüyüş yapma hakkının kullanılması vardır. Buraya katılan bütün arkadaşlarımı tebrik ederim. Bu yolun sonunda da inşallah Türkiye'ye demokrasi geleceğine inanıyorum"

Öte yandan Jandarma ekipleri, yol boyunca geniş güvenlik önlemleri alarak, yürüyüşün güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağladı. Yolda konvoya katılanlar, Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU, GRUP KONUŞMASI YAPACAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, öğle molasının verildiği Çamlıdere yol ayrımında kurulan platformda, 26'ncı Dönem 34'üncü toplantı kapsamında grup konuşması yapacak.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık