CHP'li Kadıgil, Erdoğan'a hakaretten yargılanacak

CHP Parti Meclisi Üyesi Sera Kadıgil hakkında bu kez 15 Temmuz darbe girişimi gecesi attığı Gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeki Cumhurbaşkanı tweeti nedeniyle dava açıldı.

CHP'li Kadıgil, Erdoğan'a hakaretten yargılanacak
  • 19 Ağustos 2017, Cumartesi 12:24

Sosyal medya hesabı Twitter'dan şehitler, ezan ve imamlarla ilgili attığı tweetler nedeniyle gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Parti Meclisi Üyesi Sera Kadıgil, hakkında bu kez 'Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret' suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kadıgil'in FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu anlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeki Cumhurbaşkanı' şeklinde tweet attığı kaydedildi. Kadıgil'in savunmasında, amacının Cumhurbaşkanı'na hakaret olmadığını, TRT'de okunan darbe bildirisini Twitter'ında paylaştığını ileri sürdüğü kaydedildi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL

Savcılık, 16 Temmuz günü saat 00.08'deki paylaşımın Cumhurbaşkanı'nı tahkir ve tezyif ettiğini, söylemlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini, şüphelinin atılı suçu işlediğini belirtti. 'Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret' suçu kapsamında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen Sera Kadıgil, ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.(sabah)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık