CHP'den Taksim mitingi açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat düzenledikleri basın toplantısıyla yarın Taksim'de düzenlenecek 'Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" mitingiyle ilgili olarak açıklamalar yaptılar. Beyoğlu'ndaki İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Tekin Bingöl, miting için İstanbul Valiliği'ne geçen Çarşamba günü başvuru yaptıklarını belirtti. Taksim mitinginin 78 milyon yurttaşa açık olacağını ifade eden Bingöl, "Başvurusu CHP tarafından yapılmış, bütün düzenlemeyi örgütümüz üstlenmiş ancak vatandaşlarımızın tamamının davetli olduğu bir buluşmadır" diye konuştu.

CHP'den Taksim mitingi açıklaması
  • 24 Temmuz 2016, Pazar 11:51

TEKİN BİNGÖL: MİTİNGTE CHP BAYRAKLARI OLMAYACAK
Mitingin önemli özellikleri olduğunu kaydeden Bingöl, "Bu büyük buluşmanın başka özellikleri var. Buluşmada sadece Türk bayrağı ve Atatürk posterleri olacaktır. Buluşmayı düzenleyen CHP'nin bayrakları dahi olmayacaktır. Bu nedenle buluşmanın ruhuna uygun olarak katılacak bütün siyasi parti üyelerinin sivil toplum örgütlerinin, sendikaların vatandaşların buna uygun davranışları gerçekleştireceklerine inanıyoruz. Bu buluşmayı, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü kardeşliğini yeniden tesis edecek anlayışa vurgu yapmak adına gerçekleştiriyoruz" dedi.


CANPOLAT "SADECE DARBELERE KARŞI OLMAK DA YETMİYOR"
CHP İl Başkanı Cemal Canpolat ise Taksim Meydanı'nda yarın yapılacak mitinge başta DİSK olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü ve sendikanın katılacağını belirterek, "Yarın 'Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz Mitingi'nde Taksim Meydanı'nda olacağız" dedi. Darbelere geçmişten bugüne her türlüsüne karşı olduklarını kaydeden Cemal Canpolat, askeri darbelerden sosyal demokratların, cumhuriyetçileri, çok çektiğini hatırlattı.
Canpolat, "Sadece darbelere karşı olmak da yetmiyor. Darbeleri bahane ederek gerici anlayışın sokaklarda etkili olmasına da karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Başından beri hem cumhuriyet değerlerinden hem de demokrasiden yana olan CHP Türkiye'nin birleştirici partisi olduğu bir kez daha bugün ortaya çıktı" dedi.

CHP İL BAŞKANI İSTANBULLULARI MİTİNGE DAVET ETTİ
Cemal Canpolat, başta Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün CHP'lilerin ve aydınların 15 Temmuz darbe girişimine de karşı olduğunu net bir tavırla ortaya koyduklarına vurgu yaptı. Yarın Taksim Meydanı'nda yapılacak miting için çağrı yapan Canpolat, "Cumhuriyete, demokrasiye, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine, laikliğe ve daha çok özgürlüğe sahip çıkmak için bütün İstanbulluları ve bütün Türkiye'yi yarın değerlerine yarın Taksim Meydanı'na davet ediyoruz" diye konuştu.

CHP 133 MİLLETVEKİLİYLE TAKSİM'DE OLACAK
CHP Grup Başkanvekili Engil Altay ise mitingin amacının demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu belirterek, yarınki mitinge CHP'nin 133 milletvekiliyle tam kadro katılacağını söyledi. Altay, "Gün bugündür. Demokrasinin hepimiz için ne kadar kıymetli olduğu özgürlüklerin ne kadar değerli olduğu bu vahşi kanlı darbe girişimiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yarın İstanbul halkının bir tarih yazarak demokrasiye sahip çıkacağını tüm dünyaya gösterecektir" dedi.

CANPOLAT "GÜVENLİK NASIL SAĞLANACAK" SORUSUNA YANIT VERDİ
Konuşmaların ardından CHP yöneticileri basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mitingin güvenliğinin nasıl sağlanacağı ve kaç polisin görev yapacağı yönündeki bir soru üzerine Cemal Canpolat, "Mitingin güvenliği devletin, İstanbul Valiliği'nin ve emniyetin görevidir. Ne kadar güvenlik mensubuyla nasıl önlem alacakları herşeye rağmen emniyetin görevidir. Ancak biz CHP olarak her ilçemizde gençlik kolları ağırlıklı olarak en az 100 partili arkadaşımızı bu konuda görevlendirdik" şeklinde yanıt verdi.

"SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ HİTAP EDECEKTİR"
Öte yandan bir muhabirin mitinge iktidar partisinin milletvekillerinin de katılmasının beklendiğini hatırlatarak "İktidar partisi milletvekilleri de konuşma yapacaklar mı?" şeklindeki sorusunu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl yanıtladı.
Bingöl, "Bu buluşmaya 78 milyon vatandaşımız davet edildi. Doğaldır ki AKP milletvekilleri ve yöneticileri de katılmak istiyorlarsa öyle bir talepleri varsa o bizim için kıymetlidir. Onlar diğer vatandaşlarımız gibi konuğumuzdur. Elbette onlar, Cumhuriyet Halk Partisi misafirperverliği içerisinde orada kendilerini bulacaklardır. Ancak çok fazla sayıda siyasi parti milletvekillerinin temsilcilerinin, sendikaların, sivil toplum örgütleri yöneticilerinin katılımı olacaktır. Takdir edersiniz ki bu kadar çok katılımcının olduğu bir buluşmada çok fazla konuşma şansı olamayacaktır. Hiç kimseye haksızlık yapmak istemiyoruz. Ayrımcı bir anlayış zaten bizim siyasetimizde asla olmayan bir davranıştır. O açıdan orada sayın Genel Başkanımız hitap edecektir" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık