CHP’de dokunulmazlık teklifine ‘yeşil ışık’ yaktıran 3 gerekçe

CHP’nin dokunulmazlıklar konusunda AK Parti’nin teklifine “Evet” demesinin gerekçeleri şöyle sıralandı: “İlkesel duruş, ‘HDP’yi koruyor’ algısı yaratmamak, AK Parti’yi sıkıştırmak”

CHP’de dokunulmazlık teklifine ‘yeşil ışık’ yaktıran 3 gerekçe
  • 15 Nisan 2016, Cuma 8:36

AK Parti’nin dokunulmazlıklar konusundaki Anayasa değişikliğine “Evet” oyu kullanma kararı, siyasetin rotasını değiştirdi. AK Parti CHP’nin tavrından memnuniyetini dile getirirken, MHP’den de destek açıklaması geldi. Teklife şiddetle karşı çıkan HDP ise gelişmeleri “Darbe girişimi” ve “Başkanlık sistemine geçişin önünü açacak gelişme” olarak nitelendirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dokunulmazlıklar konusunda AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu Anayasa değişikliği teklifine “Evet” oyu kullanacaklarını açıklaması, kulisleri hareketlendirdi. HABERTÜRK, anamuhalefetten gelen beklenmedik hamle konusunda CHP kulislerinin nabzını tuttu. CHP’de “Evet” oyu kararının gerekçeleri şöyle sıralanıyor:

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık